Sov bedre i uld, silke og bambus

Vil du sove godt, handler det ikke kun om at lufte ud, den rette dæmpede belysning, blødt sengetøj og den rigtige pude og madras. Det handler også om, at du skal give dig selv de bedste betingelser for at kunne sove roligt og behageligt. Hele natten. Og det kan du gøre ved at sove i uld, silke eller bambus.

Mange går op i at indrette soveværelset helt rigtigt: Beroligende farver på væggene, dæmpet belysning, den rette temperatur, udluftning, blødt sengetøj, en dyr madras og ergonomiske puder. Alt dette er selvfølgelig meget godt, men hvad hjælper det, hvis du ligger og vender og drejer dig hele natten, fordi du sveder? Det er også forstyrrende, hvis du hele tiden skal trække dynen op om ørerne fordi du fryser. Måske vågner du, for at klø og kradse fordi dit nattøj ’bare’ er en gammel forvasket T-shirt eller for at få lidt luft, fordi din hud ikke kan ånde på grund af den smukke, men noget upraktiske, satin natkjole?

Du kan gøre meget for at få soveværelsets rammer til at være helt moderigtige, praktiske og sanselige. Det vigtigste er dog i sidste ende dit eget velvære. Og det hjælper nattøj i ren uld eller en blanding af uld, silke eller bambus dig med.

Uld, silke og bambus er godt for din søvn

Heldigvis får flere og flere voksne kvinder øjnene op for de mange fordele, der er at hente ved at sove i uld nattøj. Er du ikke med på dén vogn endnu, så bør du stige ombord.

Vi ved det jo godt. At ulden, silken og bambussen er fantastiske materialer, der stabiliserer vores krop og hud mens vi sover. En del mødre køber allerede nattøj i de lækre naturmaterialer. De køber dem bare ikke til sig selv. Hvorfor pakker vi vores kære små ind i de lækreste materialer, for at hjælpe dem til at få en bedre søvn, men springer over, når det gælder os selv? Ungerne skal nok få den søvn, de skal bruge – det er værre med os voksne. Hvis det ikke er baby, der holder os vågne om natten, kan det være arbejdspres, travlhed, tankemylder, nattesved, kløe eller generel uro i kroppen.

Ved at vælge at sove i enten ren uld eller en blanding af uld og silke eller bambus, giver du din hud og krop de bedste forudsætninger for at få en god nats søvn.

Hvorfor? Ja, det kan du læse herunder:

Derfor skal du sove i uld?

Måske tænker du, at det der med at sove i uld bare er noget pjat. Det er det altså ikke. Der er simpelthen så mange fordele ved ulden, at det nok nærmere er noget pjat IKKE at sove i uld. Ulden er fantastisk som produkt og kan sagtens stå alene. Vil du tilføje endnu flere positive egenskaber til, så vælg nattøj, hvor der er blandet silke eller bambus i.

Fordele ved at sove i uld:

  • Det er en myte at al uld kradser. Det meste uld er i dag blødt og lækkert at have på og kradser slet ikke.
  • Uld kan hjælpe med at regulere din kropstemperatur. Ulden vil være dejlig varm på de kolde nætter uden at du kommer til at svede.
  • Ulden kan faktisk også regulere din kropstemperaturen nedad, hvis det er en varm nat.
  • Uldnattøj er svedtransporterende, så du kommer ikke til at føles for varm, våd og klam, hvis du har tendens til nattesved.
  • Uld er åndbart, og vil derfor ikke danne fugt, sved eller klæbe til kroppen, når du sover, og både nattøj og hud vil føles mere frisk om morgenen end en halvfugtig bomulds T-shirt vil.
  • Nattøj i tyndstrikket uld er meget let, og vil derfor føles behagelig på kroppen og lettere end mange andre grovere stoffer, som nattøj ofte findes i.
  • Tilføjer du f.eks. bambus til ulden, vil du kunne få glæde af den naturlige antibakterielle egenskab som bambussen har. Det er godt for personer med allergi, eksem, sensitiv hud og diabetes.

Er du allerede overbevist, men synes at uld er lidt et besværligt produkt at have med at gøre, så hæng på og hør den sidste gode grund til at vælge produkter i uld; Langt det meste tøj i uld kan vaskes i maskinen. Især de tyndt strikkede produkter, som nattøjet ofte er i, kan sagtens holde til en uld- eller skånevask i vaskemaskinen. Så du behøver ikke stå og skylle op i hånden.

Vil du give dig selv og din hud mere ro og de bedste vilkår for en bedre søvn, så bør du prøve et sæt nattøj til kvinder i uld. Kig evt. ind til https://www.svanebutikken.dk/ – hvor du finder alt i uld til voksne.