Matcha en gammel trend – bliver populær igen?

Indimellem kommer der en trend. Det kan være en beklædningsgenstand. Det kan være et møbel. Det kan være en indretningsstil. Det være en gastronomisk trend som det nordiske køkken. Eller det kan være en skør grøn japansk te.

Sidstnævnte er netop, hvad artiklen har skal handle om. Matcha er en af de trends, der kommer på mode i ny og næ. Selvfølgelig var den fremme i 70-80erne, da Japan blev det store nye og den japanske kultur ramte det vestlige samfund. Siden har den pippet frem hist og her. Og nu er Matcha teen igen populær i det gastronomiske og helsevenlige Danmark.

Den japanske skønne, grønne drik

En grøn te, der til forveksling kunne ligne noget slam, man virkelig ikke vil drikke. Sådan kunne en ikke så unfair beskrivelse af Matcha te lyde for en person, der aldrig har smagt teen før.

Turde den lidt strenge dommer så smage på teen, vil personen sikkert finde frem til, at den smager af alt andet en slam. Den har en intens smag, der er en smule bitter. Samtidig har den en utrolig fyldig konsistens. En smagsoplevelse man ikke får hver dag.

For at styrke oplevelsen yderligere kommer laves denne te ikke som andre te, men på sin egen unikke måde. Det sker ved at man blander et grønt pulver med vand. Det varmes op. Så bruges et bambuspiskeris. Hvorefter det hældes ned i den en fin japansk skål.

Du kan lave teen uden et Matcha sæt, men hvorfor dog gøre det. Vi smager også med øjnene. Og ligesom vi vil se kokken flambere ude i restauranten, vil vi også have den rette æstetiske oplevelse, når Matcha teen skal drikkes.

Intens smag, beroligende effekt

En anden grund til, at den grønne te bliver ved med at vende tilbage er, at den er sund. Den passer perfekt ind i vores helsebutikker og helsekultur.

I teen er koffein, som svarer til en halv kop kaffe. Det gør den en smule opkvikkende, men ikke så opkvikkende som en kop kaffe kan være for nogle mennesker. Desuden er der aminosyre i teen, som giver en beroligende fornemmelse i kroppen, når væsken indtages.

For at gøre det hele endnu bedre giver teen også et bedre immunforsvar. Den er nemlig rig på kalium og vitamin A og C samt flere gode stoffer, som kroppen hungrer efter.

Der er en grund til, at teen har overlevet så mange år. Den smager godt, den er eksklusiv og den er utrolig sund. Og hvis der er noget, vi i vesten søger, så er det den sundhed og høje levealder, som de har i Japan.

Hvis du ikke fik smagt Matcha te en af de mange gange, den har trendet i Danmark eller udlandet, så det måske tid nu. Den kan findes rimelig billigt på en cafe eller restaurant. Hvis det så falder i din smag, kan sættet købes hjem.

Desuden passer det perfekt til en hyggelig aften, hvor du vil introducere din gæster på en anderledes drik til halsen. Bare husk at læse op på, hvordan den produceres godt.