5 gode råd til at stoppe med at ryge

De fleste kan blive enige om, at rygning er en dårlig vane. Hvis du ryger, har du måske også før tænkt tanken om at stoppe, men aldrig fået taget dig sammen til det. Måske du ovenikøbet har hørt fra dine venner og familie, at du burde stoppe. Men selvom du har lysten til at stoppe, er det ikke sikkert, at du kan finde motivationen til det.

Lav en plan for dit rygestop

Før du begynder på dit rygestop, kan det være en rigtig god idé at have lagt en plan. Du vil nemlig med stor sandsynlighed opleve, at du vil få lyst til at ryge midt i dit forsøg på at stoppe helt. Det er helt normalt, da cigaretter er stærkt vanedannende, men i den slags situationer er du nødt til at have en plan for, hvad du så gør, når trangen melder sin ankomst.

Det kan eksempelvis være en god idé på forhånd at have skrevet en liste over ting, der motiverer dig til at stoppe. Når du minder dig selv om de gode grunde til et rygestop, vil du også få lettere ved at holde fast i din beslutning.

Skift dine cigaretter ud

Hvis du har svært ved at skulle stoppe fra den ene dag til den anden, kan det hjælpe, hvis du trapper stille og roligt ned ved hjælp af en e-cigaret. En e-cigaret indeholder nemlig ikke alle de samme farlige giftstoffer som almindelige cigaretter, men du vil stadig få fornemmelsen af at ryge, så derfor er det en god måde at trappe ned på. Til sidst kan du forhåbentlig også lægge e-cigaretten fra dig.

Fortæl dine venner og familie om dit rygestop

Du gør dig selv en stor tjeneste ved at fortælle dine venner og familie om dit rygestop. De kan nemlig være med til at motivere dig til at fortsætte og komme i mål med det. Hvis du holder det for dig selv, vil du langt lettere kunne give op eller udskyde det uden dårlig samvittighed, for du har ikke nogen, du skal bevise noget overfor.

Brug andre nikotinprodukter

Hvis rygetrangen melder sig på nogen tidspunkter, kan du gøre brug af andre nikotinprodukter såsom nikotintyggegummi. Det kan nemlig være med til at tage den værste trang og få dig til at holde dig fra cigaretterne. Når du får lyst til at ryge, handler det bare om at distrahere dig selv så godt som muligt eller fjerne trangen vha. andre nikotinprodukter.

Læg dine sparede penge til side

I løbet af dit rygestop vil du også kunne mærke på din bankkonto, at du sparer nogle penge. Hvis du vil motivere dig selv til at fortsætte, kan du lave en opsparing, hvor du lægger alle dine sparede til side og sparer sammen til noget, som du ønsker dig. På den måde vil du nemlig helt konkret kunne se, at dit rygestop nytter noget.