Derfor er Amarone så populær

Er du til tider i tvivl om, hvad en Amarone egentlig er, så fortvivl ej. Lige her kan du læse mere om, hvorfor vinen er blevet så populær, og hvad det er en amarone hvidvin er særligt kendt for.

 

Amarone er ikke en bestemt drue, det er heller ikke et bestemt område, eller en særlig vinproducent. Nej Amarone er navnet på en speciel vintype, der hovedsageligt bliver produceret i Italien, nærmere Valpolicella. Vinen er en kraftfuld vin, takket være et sødmefyldt udtryk, og på grund af den relativt høje alkoholprocent, er der mange mennesker der synes godt om denne fine vin. 

 

Sådan åbner du Amaronen korrekt

Drømmer du om at byde dine gæster på et godt glas vin, på en helt særlig aften, så kan du uden tvivl sagtens vælge denne meget populære vin. Vil du gerne vide hvordan du bedst muligt åbner flasken, så får du her en lille guide til, hvordan dette gøres nemt og smertefrit, og helt uden at proppen ender nede i de dyre dråber. 

 

  • Placér spidsen af proptrækkeren i midten af proppens overflade
  • Tryk nu forsigtigt spidsen godt ned i proppen
  • Sørg for at skrue helt lige ned i proppen, gerne så langt at du ikke længere er i stand til at se proptrækkerens top
  • Stille og roligt begynder du nu at trække proppen op. Du kan eventuelt dreje lidt, hvis proppen sidder godt fast

 

Skulle det alligevel ske, at et stykke af proppen skulle ende nede i flasken, er der intet i vejen for at filtrere vinen, og dermed få fat i de små stykker. Vinen tager bestemt ikke skade af at blive filtreret – tværtimod vil vinen blot blive mere iltet, og det skader bestemt ikke.