Bivokslys – lav dine egne lys

Har du altid godt kunne tænke dig at lave dine egne lys? Ønsker du samtidig at finde et miljøvenligt alternativ til stearin? Så bør du måske bruge bivoks.

Du har nemlig muligheden for at rulle dine egne vokslys med bivoksplader. Bivoks brænder mere rent og forurener meget mindre end almindelige stearin og paraffin lys. Personer med allergi for levende lys kan med stor fordel bruge bivokslys og undgå gener. Bivoks er en fornybar ressource der ikke belaster miljøet, tværtimod er bierne som producerer voksen til gavn for miljøet. Et bivokslys er komposterbart, så eventuelle rester inklusiv væge kan smides direkte i komposten eller sorteres sammen med madrester.

Et helt almindeligt bivokslys har en brændetid på op til 6 timer, og så kan farverne på lysene variere, da voksen er et ubehandlet naturmateriale. Bivoks indeholder desuden hverken pesticider eller tilsætningsstoffer. Det smarte ved et bivokslys er, at efter det er smeltet, kan du bare støbe det om til nogle helt nye bivokslys.

Bivokslys kan også bruges som den perfekte gaveidé. Du kan lave dem selv og gøre det personligt og unikt, eller du kan købe dem færdiglavet og i en fin kasse.

Hvis dette lyder som noget, du skal begive dig ud i, så finder du her et stort udvalg af bivokslys.

Bivoks – mere og mere populært at bruge i hverdagen

Gennem de sidste par år, er der kommet utrolig meget opmærksomhed omkring bivoks. Det har nemlig rigtig mange forskellige anvendelsesmuligheder. Udover at man kan lave sine egne bivokslys, så kan man også skabe sine egne kosmetiske produkter med bivoks. Du kan bl.a. lave cremer, salver og læbepomader. Du kan også behandle dine træoverflader med bivoks og dermed gøre det mere modstandsdygtigt.

Vi får rigtig god bivoks fra vores danske bier, og derfor har du også muligheden for at købe økologisk bivoks. Bivoks har også en naturligt antibakteriel virkning.

Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan bruge bivoks til, og grundet rensningsprocessen, som gør, at alle skadelige bakterier dør, så kan du bruge det til børn og voksne i alle aldre.