Ved du ikke, hvad du skal efter 9. klasse? Så læs med her

Man skal tage store valg tidligt, og det kan være svært. Måske ved du ikke, hvad du skal, eller måske har du en tendens til at blive påvirket af dine klassekammerater, som måske godt ved, hvad de skal. Ofte vælger de unge det samme som deres venner, og det giver også god mening. Tryghed er rart, og det kan være den nemmeste løsning at vælge det, som alle andre gør, hvis man ikke selv ved, hvad man vil. Er du i tvivl, og ved du ikke, hvad du skal efter 9. klasse, så kan du her få gode bud på, hvilke muligheder du har for at komme videre fra folkeskolen.

Du kan tage en ungdomsuddannelse, hvis du er klar til det

Nogle vælger at tage 10. klasse, mens andre tager direkte på en af de mange ungdomsuddannelser. Når man går i 9. klasse, kan der være mange ting at skulle tage stilling til, og har du ikke lyst til at tage et ekstra år i folkeskolen, kan du allerede efter 9. klasse komme på en ungdomsuddannelse såsom gymnasiet. Med eksempelvis en STX-uddannelse kan du komme videre på universitetet, hvis det lyder som noget for dig. På universitetet kan du læse mange forskellige ting, hvorfor der også er mange, der vælger at gå netop den vej.

Er du ikke klar til gymnasiet eller en anden ungdomsuddannelse, kan du tage på efterskole

Mange unge vælger i dag at tage på efterskole, og det kan der være mange grunde til. Året på en efterskole vil modne dig, give dig oplevelser og venner for livet, og det vil måske også gøre dig klogere på, hvad du vil bagefter. Vælg eksempelvis en idrætsefterskole hvis du er vild med at være aktiv. Læs mere omkring det at gå på idrætsefterskolen vgie via linket.