Bliv klogere på, hvad det vil sige at være professionel dykker

Er man interesseret i dykning, men er i tvivl om, hvad det vil sige at være professionel dykker? Så læs med her og få svaret. En professionel dykker er nemlig en person, der er uddannet til at arbejde professionelt med dykning, og som tilbyder dykkerservice. En professionel dykker arbejder under vandet og har derfor et godt kendskab til fysikken omkring dette. En professionel erhvervsdykker kan varetage mange opgaver og er ofte specialiseret i én eller flere ting.

Hvad laver en professionel dykker, der udfører dykkerservice-opgaver?

Dykkerservice udføres af en professionel dykker, der blandt andet kan hjælpe med at reparere skibe og anlæg under vandet. Ved en dykkerinspektion undersøger den professionelle dykker de dele af skibet, der er under vand – enten i forbindelse med et syn eller i forbindelse med en grundstødning. En dykkerinspektion er en meget vigtig del af vedligeholdelsen af et skib. Ved at have en professionel dykker til at undersøge skibet under vandet, kan man altså sikre sig, at alle dele er i orden, og at man ikke udsætter skibet og medarbejderne for unødvendige risici.

Hvem kan få brug for en professionel erhvervsdykker?

Erhvervsdykkere kan hjælpe virksomheder med at undersøge anlæg eller rørledninger under vand. Derfor er der mange virksomheder, der bruger erhvervsdykkere som en del af deres team. Erhvervsdykkerne kan blandt andet foretage syn af brand- og sprinklertanke med en tilhørende tilstandsrapport samt video og billede, som virksomheden, der ejer skibet, derefter kan tilgå. En erhvervsdykker kan også hjælpe med rensning af rentvandstanke og højdebeholdere, hvor det netop er ekstremt vigtigt at udstyret er rent og desinficeret, ligesom forureningen skal reduceres til et minimum. Dykkeren rengør samt inspicerer tanken og dens stand, herunder rørtilslutninger, udluftninger, revner og sprækker. Erhvervsdykkerne arbejder typisk sammen med et team af specialister, som hjælper dem med alt det praktiske arbejde.

Kan man uddanne sig til erhvervsdykker?

Det er muligt at uddanne sig til erhvervsdykker, hvis man har lyst til det og mod på det. Der findes forskellige uddannelsesmuligheder, alt efter hvilket niveau man ønsker at dykke på. Der findes dog også en række kurser, som kan give en grundlæggende viden om dykning, inden man starter på en fuld uddannelse. Uddannelsen til erhvervsdykker tager typisk 2-3 år, og det er vigtigt, at man har passion for dykning, da det kræver meget at være dykker.

Er man enten en del af en virksomhed, der kunne have brug for professionel dykkerservice, er det bare med at finde den fortrukne erhvervsdykker. Det kan også være, at man selv drømmer om en professionel dykkerkarriere, og så er det bare at “dive in”!