Sådan får du dit drømmejob

Dette er sponsoreret indhold

Hvordan får man sit drømmejob? Er det held eller er det færdigheder? Nogle gange er det en god blanding af begge dele. At få drømmejobbet er ikke en lige vej fra A til B, men derimod en en process, som kan tage tid og tålmodighed. Det handler om at sætte sine mål og arbejde sig hen imod dem. For nogle sker det før end andre, men én ting er sikkert: det kan sagtens lade sig gøre. At få drømmejobbet handler om at være realistisk og træde ind i processen med oprejst pande. Læs med her og find ud af, hvad der er godt at have styr på, når du sigter efter at få drømmejobbet.

Sæt dine mål og vær realistisk med din tidsplan 

At få dit drømmejob handler om, at forstå dine mål og hvilken tidsramme der er realistisk for at nå dine mål. Hvis vejen til dit drømmejob kræver en tre år lang uddannelse, kommer processen til at tage tre år eller mere. En fejl, som mange begår er at forvente at drømmejobbet står klar når man er færdig med uddannelse eller når man er klar til det. At du har dine kvalifikationer og den rette uddannelse betyder ikke, at jobbet automatisk er dit. Du skal kunne være i stand til at acceptere, at vejen til drømmejobbet også kan indebære at skulle starte i det små før din karriere kan tage fart og drømmejobbet bliver virkelighed. 

Få lavet et ordentligt CV 

Vejen til ethvert job er at kunne udvise, hvilke kompetencer og erfaringer man har med sig i rygsækken. At skrive CV er en normal del af jobsøgningsprocessen. Men, hvad skal du have med i dit CV? Hvor langt må det være? Hvordan skal det se ud? Der findes ikke én formel for, hvordan du får skrevet det gode CV, men en god ide er at sortere ud i indholdet. Er det vigtig eller relevant at have med, at du var medhjælper i din lokale brugs da du var 15? Hvis ikke, så spar pladsen. Et CV skal være overskueligt, så vurder, hvad du synes er vigtigt at få med. Husk at den ansættelsesansvarlige kommer til at læse dit CV og vurdere, hvorvidt du bør blive kaldt ind til samtale. Sørg derfor for kun at få det relevante og vigtige med i dit CV. 

Hvis du har brug for en skabelon til dit CV, kan bruge denne gratis CV-skabelon.

Lær at sælge dig selv og dine kompetencer

En fejl som mange desværre begår er at være for ydmyg, når de skal nedskrive deres kompetencer. Det er vigtigt ikke at spænde ben for sig selv, du skal aldrig lyve eller pynte på dit CV, men kom ikke til at tale dig selv ned, eller underminere dine evner, fordi du er bange for at fremstå for arrogant. Selvsikkerhed sælger dig bedre end det modsatte. Vis dig fra din bedste side. Selvom du bliver dygtig til at sælge dig selv om dine kompetencer kan du blive mødt af afslag. Afslag er ikke sjældne. Selvom det kan være hårdt eller føles som et nederlag, er det vigtigt at huske på, at der altid kommer en ny chance.