Kom i gang med din egen virksomhed med en forretningsplan

En forretningsplan er ofte første step til en ny virksomhed. Derfor er det et godt sted at starte, hvis du drømmer om at starte din egen virksomhed.

Men hvordan kommer du i gang med en forretningsplan, og hvad skal den indeholde?

Skab overblik med en forretningsplan

En forretningsplan er i bund og grund en plan, der skal gøre det overskueligt for dig selv. Det er en god måde at starte på, fordi du bl.a. gør dig nogle tanker om, hvad din virksomhed skal bestå af, hvordan du kommer i gang, og hvad din målsætning er.

Det er derudover også en fordel med en forretningsplan, hvis du skal forhandle med en bank, en investor el.lign. Det er nemlig en overskuelig og præcis måde at præsentere din virksomhed på.

Find en god skabelon

Der er egentlig ikke nogen regler for, hvordan du laver en forretningsplan. Dog findes der en hel masse punkter, der er almindelige at inkludere i en forretningsplan. Det er f.eks. en beskrivelse af:

  • din forretningsidé

  • dig som person (uddannelse, erfaring m.m.)

  • dine produkter eller og/eller serviceydelser

  • din salg og markedsføring

  • dit etableringsbudget, driftsbudget og likviditetsbudget

  • m.m.

Du kan altid finde en god skabelon, hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte. Det er dog vigtigt, at du altid kun udfylder og beskriver de punkter, der giver mening for dig forretning. Der er ingen grund til at forsøge at udfylde et punkt, der ikke rigtig giver mening for dig.

Få hjælp til at udarbejde din forretningsplan

Du kan også altid få hjælp til at udarbejde din forretningsplan, så du er sikker på, at du får et godt og gennemført resultat ud af det. Der findes nemlig virksomheder, der rådgiver og hjælper nye iværksættere med at lave forretningsplaner. Derfor er det en god mulighed, hvis du er usikker på, hvordan du bedst kommer i gang.