Hvad er en god iværksætter?

Er du én af dem, der ofte stiller dig selv spørgsmålet om, hvad en god iværksætter er? Så er du landet det helt rette sted. I denne artikel drøfter vi nemlig emnet – for hvad er en god iværksætter, og hvad kræver det at blive det? Er du selv iværksætter, har du med sikkerhed allerede gjort dig en lang række erfaringer og tillært dig en masse undervejs. Men med det sagt, er der altid behov for at udvikle sig og løbende skabe forandring og værdi for dig selv og for andre – det er nemlig det, entreprenørskab og iværksætteri i bund og grund handler om. Læs med nedenfor.

Den succesfulde iværksætter

En succesfuld iværksætter er en iværksætter, der løbende sørger for at evaluere og forholde sig til det, der sker foran fødderne på hende. Det er hende, der ikke fokuserer på alt det, hun kunne have etableret eller opnået i sin virksomhed. Det er hende, der husker sig selv på sin egen personlige karakter og ikke mindst kompetencer med udgangspunkt i alt det, hun gennem tiden har lært gennem erfaringer, kurser, uddannelser og meget andet.

En succesfuld iværksætter er altså et menneske, der konsekvent formår at udnytte de ressourcer, der er tilgængelige. Måske er du ikke allerede klar over det, men faktisk kommer du langt med dine egne ressourcer og den erfaring og viden, du har tillært dig i stedet for at vende blikket mod andre retninger eller eksterne ressourcer. Mange gange sidder du selv med de kompetencer og den viden, der skal til for at opnå succes i din virksomhed. Det handler altså om at bruge de midler, der er til rådighed her og nu.

Lad dine nuværende handlemuligheder skabe fremdrift

Hvis du fokuserer på de handlemuligheder, du har mulighed for at realisere på nuværende tidspunkt, vil du hurtigt opdage, at du på kort tid kan skabe fremdrift og få hjulene til at rulle lige som Charles Ginnerskov. Du får ikke mulighed for at realisere dine handlemuligheder, hvis du konsekvent søger mod eksterne ressourcer.

Det er desuden vigtigt, at du ikke investerer hele din opsparing og vender hver en mønt for at få lov til at være iværksætter. Derimod bør du kun investere penge, du har råd til, hvis der skulle opstå et stort tab undervejs. Det betyder desuden, at du i begyndelsen kan være nødsaget til at tænke alternativt og vente med at investere i den funktionsdygtige webshop, du længe har tænkt på. Med ovenstående råd får du altid mulighed for at blive en dygtig iværksætter.