Gør din arbejdsplads mere attraktiv

Når man skal forbedre sin arbejdsplads, handler det om at gøre den attraktiv. Det betyder ikke bare, at frokosten skal være god, eller at man giver gode gaver til jul. Det handler mindst lige så meget om, hvordan man skaber den gode oplevelse i hverdagen. Her er der nogle kneb, man kan gå i gang med.

Eksempelvis er støj et problem på mange arbejdspladser. Det sker ikke nødvendigvis, fordi folk råber og skriger. Sommetider kan støjniveauet bare komme op på et alt for højt niveau. Hos Soundear har de udviklet produkter, som afhjælper det. Man kan få et apparat, som fortæller, når støjniveauet er for højt. Det kan betyde, at alle lige tænker over, hvordan man får det lidt ned i niveau.

Der er ingen tvivl om, at støj kan være et stort problem. Det kan have indflydelse på effektiviteten, fordi koncentrationen falder. Det kan også betyde, at man i længden bliver træt i hovedet, fordi der aldrig er ro.

Støj er naturligvis langt fra det eneste, som kan justeres. Der kan også være en masse ting om medarbejdertilfredshed og den generelle lyst til arbejdet.

Tal med dine ansatte

Det er ofte en god nøgle at kommunikere godt med sine ansatte. Ofte ser man, at de populære arbejdspladser er dem, hvor de ansatte føler sig hørt. Det vil sige, at man ikke bare ignorerer deres ønsker. Det gælder også, selvom de måske ikke selv kommer med konkrete forslag hele tiden.

Man kan nemlig sagtens agere mere aktivt som virksomhed. Man kan sørge for, at man løbende spørger de ansatte, hvordan de ser tingene. Måske kommer der her nogle ting frem, som kan justeres. Det kan også foregå i nogle grupper, hvor den enkelte ikke behøver at udlevere sig selv. Det handler ikke altid om, hvem der har sagt tingene. Det handler mere om at tage fat i udfordringerne og løse dem.

Kreativitet under ansvar

Kreativitet er en rigtig god ting på en arbejdsplads. Hvis medarbejderne føler, at de har frihed til at udfolde sig, arbejder de ofte meget bedre. Det er dog langt fra ensbetydende med, at man bare skal give alting frie tøjler. Sommetider skal bestemte opgaver bare løses på bestemte måder. Her skal man selvfølgelig have nogle klare retningslinjer.

Derfor kan man også sige, at kreativitet ofte skal ske under et vist ansvar. Hvis man vælger at give sine medarbejdere mere frie rammer, skal de også kunne leve op til det ansvar.