Spar penge med navnemærker

Det er ofte dyrt at købe børnetøj. Mange børn har desuden flere jakker, flyverdragter, termosæt og støvler, fordi der skal være et skiftetøj, hvis tøjet er vådt efter en tur på legepladsen.

Når børnene kommer ind fra legepladsen bliver tøjet tit hængt til tørre i tørreskabet eller på en tørresnor. Sammen med alt det andet våde tøj fra hele institutionen. Når tøjet skal tilbage til barnets rum eller kasse er det måske ikke lige pædagogens første prioritet at lege gætteleg og matche tøj og børn. Nogle dage er det måske en vikar, studerende eller pædagog fra en anden stue, der skal lægge tøjet på plads. De mange skift betyder, at der tit ligger forkert tøj i børnenes rum. Tøj som andre forældre måske tager med hjem eller får lagt forkert igen.

For at forebygge situationer som ovenstående er det vigtigt med navn i tøjet, så tøjet kan blive lagt rigtigt på plads første gang.

Med navnemærker i tøjet sparer du penge. Når der er navn i tøjet er risikoen for at miste tøj væsentligt mindre sammenlignet med dem, der ikke har navn i tøjet. Du undgår at skulle ud at købe nyt tøj, fordi I igen Navnemærker koster cirka 1,5 krone pr. styk. En lille udgift sammenlignet med en ny vinterjakke der nemt koster 6-700 kroner eller et par sko der koster 4-500 kroner, selvom det kun er størrelse 22.

Sådan virker navnemærker

Med navnemærker hjælper du både dit barn og pædagogerne til nemt at kunne genkende tøjet. Et moderne navnemærke er et lille klistermærke, som er udviklet til at sætte i tøj. Du bestiller de små klistermærker online. Du bestemmer selv hvad der skal stå på dit barns navnemærker. Her kan du skrive navn, adresse, stue eller telefonnummer eller anden relevant information. Når du modtager navnemærkerne kommer de på et ark og efterhånden som du skal bruge et navnemærke, tager du det af arket. Akkurat som andre klistermærker. Det er vigtigt, at du sætter klistermærket fast i en vaskeanvisning for at få mest muligt ud af klistermærket.

Klistermærket kan sagtens klar en tur i vaskemaskinen, når det sidder tøjet og du har sat det fast i vaskeanvisningen. Når klistermærket har siddet i tøjet i 24-48 timer kan du vaske det akkurat som du plejer. Du kan også tørre tøj i tørretumbleren med navnemærker, men det slider på navnemærket som hurtigere vil blive slidt. Nemmere bliver det ikke, når du gerne vil spare på ungernes garderobe.