Hvad kan du spare på din varmeregning ved at skifte til en varmepumpe?

I et koldt land som Danmark, hvor radiatorerne må køre det meste af året, er det rigtig dyrt at varme et hus op. Det gælder især for dig, der bor udenfor byerne, hvor du ikke kan få hjælp fra det lokale fjernvarmeanlæg.

Mange huse på landet har derfor ældre varmesystemer som eksempelvis olie- og gasfyr, der klarer jobbet med at holde huset varmt, men som på samme tid er rigtig dyre i drift. Prisen på olie og gas gør disse to opvarmningsformer uegnet i en moderne sammenhæng, og der kan derfor være rigtig god logik i at skifte til et mere moderne varmesystem.

Du kan eksempelvis skifte til en luft til vand varmepumpe, som kan gå direkte ind og erstatte eksempelvis dit gamle oliefyr. En luft til vand varmepumpe kan nemlig kobles direkte på dit eksisterende varmesystem, så du ikke skal til at skifte ud i rør, radiatorer og så videre.

Du kan se, hvad en luft til vand varmepumpe koster og læse mere om, hvordan en luft til vand varmepumpe virker.

Hvor meget kan du spare?

Den årlige besparelse på varmeregningen afhænger af forskellige ting som bl.a. størrelsen på dit hus samt dit varmeforbrug. Følgende kan dog fungere som en retningslinje for, hvad du selv kan komme til at spare ved at skifte et oliefyr ud med en luft til vand varmepumpe.

Det typiske årlige forbrug for et hus på 140 m2, der opvarmes med olie, ligger på ca. 21.000 kr. Til sammenligning kan du varme det samme hus op med en luft til vand varmepumpe for kun 13.440 kr. hvilket giver en årlig besparelse på 7.560 kr.

Det er penge, som er til at tage og føle på, og der vil derfor være store besparelser at hente for de fleste boliger ved at skifte til en luft til vand varmepumpe.