Spar på strømmen med disse tricks

Det er landsdækkende kendt, at elpriserne for tiden er helt i vejret. Det er ærgerligt, og der er mange forbehold, man som familie eller eneboer må tage, for ikke at elregning skal stikke helt af.

Vi går nu den mørkere tid i møde, og det er helt normalt, at elforbruget stiger i takt med, at vinteren kommer. De fleste har helt slukket for varmen i sommermånederne. Samtidig opholder vi os mere udendørs om sommeren, i stedet for inde ved fjernsynet eller computeren, som vi gør om vinteren. Det bliver også senere mørkt om sommeren, hvorfor vi først tænder for lyset hen ad aftenen.

Der er måske ting, vi må undvære i den kommende tid. Der er helt sikkert ting, vi skal være mere opmærksomme på. Det handler blandt andet om at vaske tøj på tider, hvor elpriserne ikke er meget høje. Måske skal du endda tage din mobil med på arbejde, og oplade den dér.

Justeringer i huset

 

Du kan lave justeringer i huset for at sikre minimalt forbrug af strøm. Du kan investere i en kogeplade med induktion. Induktion er mere energivenlig og bruger mindre strøm end en varmekogeplade. Samtidig bliver maden hurtigere tilberedt, da induktion virker fascinerende godt. Varmeelementerne skal ikke være tændt i unødvendigt lang tid, hvilket også medfører, at du sparer kroner på strømregningen.

 

Vask dit tøj sjældnere

 

Det kan betale sig at lade vasketøjet hobe sig op i perioder, hvor strømmen er meget dyr. Hvis du vasker sjældnere og dermed får mere ud af de gange du vasker, vil du kunne se positive forandringer i din elregning. Ikke nok med besparelserne, så er det i længden også langt mere bæredygtigt. Kigger man med de bæredygtige briller, er der ingen grund til at køre en vaskemaskine, som ikke er fuld.