Sådan får du både billigere og grønnere el

Dette indlæg er lavet i samarbejde med den/de hjemmesider, der linkes til.

El er en nødvendighed i vores moderne verden, og derfor giver det mening at finde et elselskab, der tilbyder el, der både er grønnere og billigere end andre elselskaber. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du gør. Du kan også følge dette link og læse meget mere om elpriser.

Skift elselskab, og spar penge

Når man har fundet et elselskab, er det meget almindeligt bare at blive ved med at være kunde dér. Man betaler bare og får leveret el uden at tænke over, om man betaler for meget. Men hvorfor egentlig?

I den moderne verden er det blevet almindeligt for forbrugere at stille krav til de produkter, de køber, så hvorfor ikke også el? Strøm er så fundamental en del af vores hverdag, så hvorfor skulle vi tage til takke med det første og det bedste tilbud, vi ser? Forskellige elselskaber har forskellige priser pr. kWh, og derfor findes der også elselskaber med priser under gennemsnitsprisen. Ved at skifte til et af de selskaber kan du virkelig spare penge.

Husk, at de store elselskaber er dyrere end andre selskaber, fordi de har dyre abonnementer og skjulte gebyrer. Som kunde i et af de store elselskaber betaler du altså for meget mere end blot din el. Hvis du føler, at du betaler for meget for din el, kan du finde et elselskab, hvor du ikke betaler for dyre abonnementer eller skjulte gebyrer, men kun for den el, du får. Du vil hurtigt kunne mærke en forskel i din privatøkonomi.

Find et selskab med en grøn profil

En anden rigtig vigtig fordel ved at skifte elselskab er, at du kan finde et elselskab, der ikke blot tilbyder dig billigere strøm, men også et elselskab, der tilbyder dig grønnere strøm.

Der er rigtig mange elselskaber, der har gjort det til deres mission at gå forrest i den grønne omstilling ved at satse på el fra vindmøller. Du kan blive kunde hos et af de selskaber, og dermed kan du forbruge løs med en rigtig god smag i munden.

Du tænker måske, at grøn el også er dyrere el. Men faktisk er det ikke nødvendigvis tilfældet. Du kan få rigtig gode og konkurrencedygtige priser på grøn el, så ikke alene kan du hjælpe miljøet, du kan også hjælpe dig selv og din privatøkonomi.

Andre måder at reducere din elregning og CO2-udslip på

Der er selvfølgelig også mange andre måder at spare penge på el end ved at skifte elselskab. En rigtig god og meget effektiv metode er ved at bruge mindre strøm i hverdagen.

Sørg altid for at have så få elektriske apparater tændt som muligt, og udskift alle almindelige pærer med sparepærer. På den måde nedsætter du dit elforbrug betydeligt, og det er bedre for både din pengepung og miljøet.

Du kan også gøre det til en tradition, at I derhjemme har en hel aften, hvor I ikke ser tv. Så kan I dæmpe lyset og bare hygge med spil, læsning eller andre beskæftigelser. Det er en hyggelig metode til at indføre elbesparelse og bæredygtighed i hverdagen.