Reducer dine faste udgifter til dit hus

Alle mennesker har faste udgifter. Hvor store de faste udgifter er, varierer fra husholdning til husholdning. Ofte anses faste udgifter ikke som noget positivt, idet det er en ordentlig slat penge, der hver måned trækkes fra kontoen. Udgifter til vand, el, varme og bolig udgør en stor del af det månedlige budget – og er du husejer, er udgifterne ofte større. Dog er der nogle områder, hvor du kan reducere dine udgifter, sådan du får flere penge til rådighed. Læs mere om netop dette her, hvor vi giver dig tips til at reducere dine faste udgifter til dit hus.

Efterse dine forsikringer for billigere priser

Et godt sted at starte er at efterse dine forsikringer. Det er sikkert et godt stykke tid siden, at du tegnede forsikringerne. Derfor kan der være kommet billigere forsikringer på markedet – eller bedre forsikringer. Kontakt gerne flere forsikringsselskaber for at få flere forskellige tilbud. Typisk kan du spare ekstra penge, hvis du samler alle dine forsikringer hos ét forsikringsselskab. Selvfølgelig skal du sørge for, at du fortsat er dækket korrekt ind på forsikringerne. Prisen må altså ikke vinde over dækningen, idet det kan have konsekvenser for dig den dag, du har brug for forsikringerne. Læs mere om forsikringer hos Informeo.

Begræns forbruget af el, varme og vand

Ved at spare lidt på el, varme og vand kan du spare en del penge i det lange løb. Det kan virke lidt ligegyldigt at sørge for at slukke lyset, lukke vandhanen under tandbørstning, skrue ned for varmen, tage kortere bade, trække stik ud af stikkontakter osv. Men når alt kommer til alt, vil det altså efterhånden løbe op. Tænk derfor over dit forbrug af både el, varme samt vand, og du vil mærke en markant forskel på dine regninger.

Derudover kan du tænke over, hvornår du bruger strømmen. Ikke mange er klar over det, men prisen på strømmen afhænger faktisk af, hvornår på dagen du bruger den. Prisen varierer fra dag til dag, og det er derfor ikke muligt at give et fast tidspunkt på, hvor strømmen er billigst. Men der findes flere apps, som kan fortælle dig, hvornår strømmen netop er billigst for dig. Gør det derfor til en vane at bruge en app til at fortælle dig, hvornår du skal starte opvaskemaskinen, tørretumbleren og vaskemaskinen.

Flyt sammen med din kæreste, eller bo i et kollektiv

Jo flere mennesker der bor i husstanden, jo billigere vil det typisk være at bo der. Selvfølgelig stiger forbruget af vand, varme, el og mad, når der er flere mennesker i boligen, men det er generelt ikke en stor stigning. Faste udgifter består primært af tre fjerdedele af udgifter, som er relateret til drift af husstanden – og denne ændrer sig altså ikke specielt meget. Bor du derfor alene, kan du spare 4.000-5.000 kr. om måneden pr. person, hvis du flytter sammen med en roomie eller din kæreste. Du kan også med fordel flytte ind i et kollektiv, hvor I er endnu flere mennesker om at dele de faste udgifter. Dette vil give dig en endnu større besparelse.

Invester gerne i nye hvidevarer

Det lyder mærkeligt – gå ud og brug penge på nye ting for at spare penge. Men har du hvidevarer af gamle årgange, er de slugere af penge. Vaskemaskine, tørretumbler, ovn og opvaskemaskine kan du med fordel udskifte med nyere slags af høj energimærke. Jo højere, jo bedre, idet maskinen vil bruge langt mindre strøm ved brug. De bedste hvidevarer er selvfølgelig i energiklasse A, hvor A+++ er den allerbedste. De dårligste hvidevarer rent energimæssigt er i kategori G.

Det er let at afkode energiklasserne på de hårde hvidevarer, idet en mørkegrøn pil indikerer, hvad der er det bedste mærke i produktgruppen. Energimærkningen er klassificeret alt efter produktets brugsfase i dens livscyklus. Typisk vil oplysninger omkring støj, årligt energiforbrug, årligt vandforbrug og kapacitet også være mærket på energimærket.