Lifehack: Sådan bliver du millionær

Hvor meget kræver det egentlig at blive millionær? For de fleste vil det umiddelbare svar til dette spørgsmål være en blanding af et ugideligt lavt forbrug resulterende i et indholdsløst liv kombineret med overarbejde og en evig kamp mod skat, der tager mere og mere af din løncheck i takt med, at du bare prøver at spare nok op til at kalde dig selv ’millionær’.

Faktum er blot, at ovenstående ikke er hele sandheden. I denne artikel vil vi gennemgå, hvordan du let kan blive millionær ved brug af nogle simple lifehacks.

Hvad er hemmeligheden?

Tid. Du har måske hørt udtrykket ”tid er penge” i forskellige sammenhænge. Traditionelt bruges udtrykket i den forstand, at tid som du bruger på f.eks. en fritidsaktivitet kunne være brugt på arbejde i stedet. På den måde bliver tid til penge. I denne artikel har udtrykket dog en lidt anden betydning. Tid er nemlig den vigtigste faktor, når det kommer til at opbygge en formue gennem aktiehandel og investering. At have en lang tidshorisont er nemlig en af de vigtigste forudsætninger for at opbygge en stor formue gennem opsparing og investering.

Renters rente effekten

Hvis du investerer 1.000 kr. i dag, vil du om et år kunne forvente at have 1.090 kr. Denne beregning er baseret på det historiske afkast på aktiemarkedet. Om to år forventer vi dog ikke at have 1.180 kr. – for vi får jo også en forrentning af de 90 kr. som vi tjente i år 1. Dvs., at vi ender ud med ca. 1.188 kr. i år 2, hvoraf de 8 kr. stammer fra renters rente effekten.

Med en investeringsberegner kan du således regne på præcis, hvor lang tid du skal bruge på at blive millionær. Vi har brugt beregneren på moneytalk.dk. Hvis du investerer 1.000 kr. pr. måned, vil du, om 25 år, have mere end 1 mio. kr. stående på kontoen. Beregningen tager ikke højde for inflation og skat.

Gå ikke på kompromis med livskvaliteten

I indledningen omtalte vi et sur og trist liv som følge af for lavt forbrug. Det er bestemt ikke en anbefaling. Dit forbrug skal have et niveau, så du kan leve et indholdsrigt liv. På trods heraf, er det dog muligt for de fleste at finde 1.000 kr. pr. måned til opsparing. Og i vores eksempel kan du se, hvor meget denne opsparing kan blive til, hvis du har tid nok. Læs vores Nordnet anmeldelse for at se, hvor du eventuelt kan begynde med at investere.