Hvornår er det bedst at købe ny bil?

Er du på udkig efter ny bil? Har du svært ved at opgøre med dig selv, om det er en god beslutning? Det er helt forståeligt, og med sikkerhed noget de fleste gennemgår når de falder over tanken, at købe ny bil. Det er en stor beslutning, og en bil er som regel ikke noget man bare lige køber fra den ene dag til den anden. Priserne herhjemme er meget høje sammenlignet med resten af verdenen, og derfor skal der også en del mere overvejelse til, før man trykker på aftrækkeren.

Et par af de overvejelser er f.eks. om man skal lease eller købe, eller om man skal købe en brugt eller en ny bil.
I artiklen her gennemgår vi de typiske og mest relevante tanker du skal gøre dig, før du vælger at opgradere slæden i garagen.

 

Vigtigst af alt – har du behov for at opgradere bilen?

Det kan være rigtig fristende at købe ny bil. Når først tankerne løber afsted med dig, så kan du med sikkerhed finde en masse gode grunde til, at du skal sælge den gamle og købe en ny. Og det er sikkert alle sammen rigtigt gode grunde, men matcher måske ikke dit reelle behov.

Bevares – hvis du virkelig har lyst til at købe en ny bil, som ikke er nødvendigt for dit behov, og du har pengene – så go for it! Men hvis du er ligesom de fleste danskere, som har hånden på pengepungen og gerne overvejer grundigt hvad man bruger sine penge på, så kan det være en god idé at slå lidt kold vand i blodet.

Der bør altid være grundige finansielle overvejelser når det kommer til udskiftning af din bil, og hvis konklusionen er, at det af økonomiske årsager er et godt tidspunkt at sælge din gamle bil til fordel for en ny, så kan det altid forsvares. Skal du prissætte din gamle kan du finde hjælp her.

 

Er det værd at købe en ny bil fremfor en brugt?

En ny bil er altid lækker, men den er også dyrere. Derfor vælger mange at købe en brugt, og faktisk kan få nærmest nye biler, selvom at de er brugt. Det mest økonomisk forsvarlige er altid at købe en bil, som har kørt de dyreste kilometer af sig. En bil taber fantastisk hurtigt værdi, og derfor er de første 10-20.000 km altid de klart dyreste.
Forsøger man at få så meget man kan for pengene er det derfor altid en god idé, at lade den første ejer køre den ind for dig. På den måde sparer du altså penge, men får stadig en næsten ny bil!