Familiehygge i weekenden

Trænger du nogle gange til inspiration til, hvad du kan lave med familien i weekenden? Det er ikke altid nødvendigt at lægge de helt store planer for at få en hyggelig weekend, og mange sætter også pris på at have et par dage, hvor man kan slappe helt af og komme ned i gear. Det gælder både for børn og forældre, der måske alle kan bruge en lille pause fra hverdagen.

I løbet af efteråret er der mange ting, man kan give sig til. I kunne for eksempel gå en tur i skoven og se, hvordan bladene skifter farve og falder ned, hvor I kan samle kastanjer og andre fine ting, I kan samle i glas hjemme eller bruge til at lave kastanjedyr. Kastanjedyr er ofte noget, der kan underholde de fleste, og der kan hurtigt opstå en hel zoologisk have på køkkenbordet, mens familien er i gang.

Indendørshygge

Hvis vejret ikke lige er til en gåtur, så er det med at gøre det hyggeligt indenfor. I kan lave en kop varm kakao og have lidt kiks stående fremme, mens I sidder og laver puslespil. Der er som sådan ikke nogen nedre grænse for puslespil – det handler bare om at finde spil, der er tilpasset de rigtige aldersgrupper. Der findes altså puslespil til de allermindste med fire eller seks brikker, men også med flere tusinde brikker til de store børn eller de voksne i familien.

En hyggelig aften, mens vejret udenfor er halvdårligt, kunne også bestå af filmhygge. Er der noget hyggeligere end at tage en sækkepude ind foran fjernsynet og få familien til at hente dynerne, mens I sammen ser den film, I har snakket om så længe? Selvom det er en stille aktivitet hjemme, så er det næsten altid noget, man vil glæde sig til, og de fleste synes det er hyggeligt at ligge og putte i sofaen.