Derfor skal du tage cyklen på arbejde eller i skole

Der er mange gode grunde til at skifte bilen eller bussen ud med cyklen på dine daglige ture til skole eller arbejde. Cyklen er først og fremmest billigere end både bus og bil, mens du på samme tid vil få helt gratis motion, når du drøner nedad cykelstien.

For dig, der bor i byen, kan cyklen også ofte være et hurtigere alternativ til køretøjer på vejen, da du kan undgå at komme til at sidde fast i tætpakkede trafikkøer i myldretiden.

Den gratis motion og den store mængde af frisk luft vil desuden sætte fut under dit gode humør og generelt give dig mere overskud i en travl hverdag.

Hvis du er blevet overbevist, kan du tage et kviklån og få råd til en ny, lækker cykel. Her kan du med fordel sammenligne udbydere af kviklån, så du kan finde det billigste lån for dig.

Husk dette når du låner

Et lån bør ikke være en nem løsning på dine problemer, og det er vigtigt, at du husker at tænke det hele godt igennem, inden du sender en låneansøgning afsted.

En grundig gennemtænkning involvere bl.a. at kigge dine kontoudtog igennem, så du kan få skabt dig et overblik over din privatøkonomi. Kun på den måde kan du se, om du har tilstrækkeligt med rådighedsbeløb til at betale for lånets månedlige afdrag. Du må nemlig aldrig låne penge, hvis du ikke har råd til at betale pengene tilbage igen.

Du kan se den samlede pris for lånet ved at kigge på dets ÅOP. ÅOP er en forkortelse for årlige omkostninger i procent, og det er et tal, som samler alle lånets udgifter i ét.

Dog skal du først huske at spørge dig selv, om du eventuelt har andre muligheder end at låne. Måske kan du tjene pengene selv gennem ekstra arbejde?