Derfor bør du vælge gymnastik som motionsform

Gymnastik er en motionsform, der er steget i popularitet de seneste år – men faktisk har det været en populær sport i Danmark i mange, mange år. Det er der naturligvis grunde til – grunde, som denne guide vil beskrive nærmere, når du skal blive klogere på, hvorfor gymnastik er den bedste motionsform.

Hvad er gymnastik?

Du har helt sikkert haft gymnastik i folkeskolen – men hvor meget ved du egentlig om motionsformen?

Gymnastik er først og fremmest en motionsform. Den består af en lang række øvelser, der både træner og opbygger hele kroppen. Gymnastik foregår stort set altid indenfor, og der bliver i mange tilfælde gjort brug af eventuelle redskaber.

Der findes mange typer af gymnastik, alt efter hvad du foretrækker. Prøv både rytmisk gymnastik, jazzgymnastik, redskabsgymnastik eller Teamgym. De to mest populære typer i Danmark er redskabsgymnastik, som er den ældste form, og Teamgym, som er en mere moderne udgave.

Plejer også sindet

Lige så vel som at gymnastik er godt for kroppen, er det også enormt godt for psyken. I og med at et gymnastikhold består af mennesker, der sammen skal udføre en koreografi, opstår der automatisk en helt unik fællesskabsfølelse – og den virker i lang tid. Derfor er gymnastik også en investering i venskaber og fællesskaber.

Fede opvisninger

Hvis der er noget, der rykker på selvtilliden, så er det de fede opvisninger! Det er der nemlig flere grunde til. For det første bliver jeres teamwork styrket, fordi i alle er i samme båd – og for det andet er opvisningstøjet helt fantastisk. Se for eksempel dette smukke gymnastiktøj til opvisning!

Mange tidligere gymnaster har også fortalt om, hvordan opvisningerne har rykket på deres egne grænser – og hele holdets. De fleste kan fortælle om, hvordan holdet bagefter fejrer det, og at hele fællesskabsfølelsen er meget intensiv.