Arranger en tur på vingård med dine veninder til sommer

Arranger en tur på vingård med dine veninder til sommer

Der er nok mange, der har fået ødelagt deres sommerferieplaner i år. Det er selvfølgelig ærgerligt, men det hjælper ikke noget at sætte sig ned og være sur over. Prøv i stedet for at tænke på, hvilke muligheder du nu har for at lave sommerferieplaner. Vi foreslår, at du planlægger en tur ud til en vingård her i Danmark sammen med dine veninder.

Forventningsafstemning

Der kan være mange forskellige måde at besøge en vingård på. Imens nogle forestiller sig sofistikerede samtaler, forsigtig vinsipning og en afslappet stemning, tænker andre måske druk og sjov. Det kan derfor være en god idé, særlig i forbindelse med vinsmagning, at tage en forventningsafstemning, inden turen går afsted. Det kan sætte en stopper for eventuelle misforståelser.

Transporten

Der er en masse praktiske ting, der skal falde på plads, når planlægningen skal finde sted. En af de vigtigste ting at planlægge, er transporten. Hvis I alle sammen skal kunne være med til vinsmagningen og tilmed i lige høj grad, er der naturligvis ingen, der skal sørge for at køre resten af flokken frem og tilbage. Du kan være den gode planlægger og bestille et lift hos Hennings busser – så kan I også holde fællessang tur-retur.

Besøget på vingården

Der er mange fede ting ved at besøge en vingård i Danmark. Der er den mest åbenlyse årsag: vin. Dernæst kommer, at det faktisk også er meget lærerigt at besøge en vingård. Og husk, at det jo faktisk er et område, det er fedt at have noget information på. Der kommer (håber vi) nok mange tilfælde, hvor du skal dele en flaske vin med vennerne. Tænk hvis du lige kunne fortælle dem lidt om druen, produktionsmetode og iltningsproces. Kunne det ikke være meget blæret? Måske du også bliver lidt bedre til at vælge en god vin at forkæle dine venner med i stedet for at servere det sædvanlige billige sprøjt nede fra Fakta?

Hvis du er (eller bliver) vinentusiast, kan det være, du skal tage skridtet videre og starte din egen vinproduktion? Der er mange vingårde, der sælger ud af udstyr, så det er muligt at indkøbe til at sætte en lille produktion op hjemme hos en selv.