Væghængt- eller gulvtoilet?

Står du over for, at skulle renovere dit badeværelse, eller blot udskifte dit wc og er du i tvivl, om du skal vælge et væghængt- eller et gulvstående toilet, så læs med her.

https://www.flottebade.dk/ har vi et stort og godt udvalg af forskellige toiletter.

Væghængt toilet

Det væghængte toilet, er efterhånden den type, som de fleste vælger i forbindelse med et nyt- eller et totalrenoveret badeværelse. Det har den fordel, at det letter rengøringen betydeligt, da man kan vaske gulvet under toilettet og det ikke har en synlig vandlås, som kan samle skidt og snavs. Det væghængte toilet har i det hele taget ikke så mange overflader, som skal rengøres. Et vægtoilet er tilkoblet en cisterne, som typiske er bygget ind, skjult i væggen, så det kun er skylleknapperne, som er synlige. Det betyder, at det ved udskiftning af toilet, er en større opgave, en blot at udskifte med et gulvtoilet. Væghængte toiletter findes i mange udgaver, hvoraf nogle er i farver, som for eksempel sort, eller grå. Også matte overflader er meget populære.

Gulvtoilet

Et gulvstående toilet, er det som de fleste af os er vokset op med og som ordet siger det… et komplet toilet hvor cisternen er synlig, som en integreret det af toilettet. Fordelen ved dette er, at det er langt nemmere at installere. Hvis der blot er tale om en udskiftning af toilettet, kan det ofte gøres, uden at det kræver indgreb i fliserne, eller væggen. Vær opmærksom på, om dit afløb er i gulvet, eller af typen, som forsvinder ind i væggen. (P- eller S-lås) Du skal have et toilet, som passer til den bestemte type afløb. Mange gulvtoiletter er i dag også designet, så vandlåsen er usynlig, som en indbygget del af toilettet. Det giver et enklere og mere rengøringsvenligt indtryk.

Toiletter med smarte funktioner

Både gulv- og væghængte toiletter, findes i dag med mange smarte funktioner, som rengøringsvenlige overflader, hvor snavs og skidt har vanskeligt ved at sætte sig fast. Rimfree modeller, også kaldet uden skyllerende, eller rimless, er en type, hvor den indvendige skyllekant, som man kender fra et klassisk toilet, er fjernet så den daglige rengøring bliver langt nemmere. Også toiletter med dusch funktion, hvor du bliver skyllet med vand efter brug, er meget populære i disse år, med stor fokus på hygiejne.