Tips og tricks til hvordan du kan udnytte din bolig mest muligt

Har du et dejligt hjem, som mangler en smule struktur? Her kan du få inspiration til, hvordan du nemt kan holde dit hus ordenligt. Det kræver at have den rette motivation til at rydde hele huset op, og sommetider er hverdagen for travl til at prioritere ryddelighed. Dog kan den travle hverdag blive mindre kaotisk, hvis din bolig er overskuelig. Hele familien kan hjælpe til.

Få et effektivt arbejdssted i dit eget hjem

Et kontor i eget hjem er en dejlig tilføjelse. Dog bliver det nemt dækket at indviklede ledninger, løse papirer og papirklips. Der findes smarte løsninger. En skotøjsæske og toiletpapirsruller kan samlet lave en fin opdeler til dine kuglepinde, tuscher og blyanter. Stil de tomme toiletpapirsruller vandret op i skotøjsæsken. Tilføj så mange som der er plads til. Nu har du små rum til dine småting, som flyder på skrivebordet.

En printer er en vigtighed på et kontor. Du kan bruge din egen printer, ved hjælp af papir og blækpatroner, til at lave mærkater. Her kan du og din familie være kreative med former og farver. Mærkater kan være et godt trick til, hvordan du nemmere kan overskue dine ting. Derudover så kan dine børn nemt finde, for eksempel gavepapiret, uden at skulle gennem alle skuffer og skabe.

Et pænt og organiseret køkken

Køkkenet er en af det rum med flest forskellige ting og sager. Det kan nemt blive uorganiseret. Brug igen dine egne printede mærkater i dit køkken. Eksempelvis kan du købe ens beholdes til dine krydderier og dekorér dem med dine små skilte. Dette ser både flot ud og det er effektivt. Dette gælder også produkter som mel og sukker.

Derudover er klare bokse et godt tip til, hvordan du nemmere kan stable tingene i skabene, men på samme tid se hvilke redskaber er hvor.

Det er en god ide at have dine børns ting, såsom madpakker og drikkedunke, i en lav skuffe, så de nemmere kan nå. På den måde skal de ikke gennemgå alle skuffer og skabe for at finde deres ting.

Hold dit hus rent med billige produkter

Selvom dit hus er fint og ryddeligt, vil der altid komme snavs. Du kan bruge produkter, som du allerede har, så du ikke skal købe rengøringsmidler i dyre domme. Brug for eksempel natron, kogende vand og sølvpapir til at rengøre dine smykker. Yderligere kan du blot bruge isterninger til at fjerne størknet stearin fra dine møbler.

Hvis du elsker at lave smoothies om morgen, kan du nemt rengøre din blender bagefter på ingen tid. Tænd din blender med varm vand og opvaskemiddel i, og blenderen er ren på ingen tid. Udover dette kan du fjerne pletter på dine vandhaner med kun eddike. Rengøring behøver ikke at være dyrt.

Få alle husets medlemmer med på den

Husk at alle i familien burde hjælpe med rengøringen og oprydningen. Du kan eventuelt uddelegere forskellige område til dine børn. Det er nu deres ansvar.

Hele familien får en mindre kaotisk og mere effektiv dag, hvis huset er ryddet op. De mindste tricks kan gøre det, og det er endnu nemmere hvis alle hjælper til.