Skal man vælge et trægulv eller laminatgulv?

Laminatgulve med trælook ligner i dag til forveksling ægte trægulve og derfor kan det være en ide nøje at overveje, hvad der er det rette valg for dig, for som det ses på hjemmesiden her, så er mulighederne mange uanset om det er et trægulv eller et laminatgulv, du ender med at vælge. Her kan du læse mere om fordele og ulemper ved de to gulvtyper.

Fordelene ved et trægulv

Den helt store fordel ved at vælge et trægulv frem for andre gulvtyper er, at du tager et stykke af naturen med ind i din bolig, hvilket både kan skabe hygge og ro. Samtidig har især et olieret trægulv en helt særlig glød.

Ulemperne ved et trægulv

Den største ulempe ved et trægulv er at gulvtypen er mere plejekrævende end de fleste andre gulvtyper og især hvis du vælger et olieret trægulv skal du være forberedt på, at give gulvet den nødvendige pleje, hvis gulvet skal bevare sit smukke udseende.

En anden ulempe ved et trægulv kan være prisen. Det kan sagtens lade sig gøre at finde et lyst trægulv i ask eller eg også hvis budgettet ikke er så stort. Men ønsker du et gulv med et lidt mere specielt udseende, så vil prisen ofte være højere.

Fordelene ved et laminatgulv

Den største fordel ved at vælge et laminatgulv er at det er et rengøringsvenligt, slidstærkt og dermed praktisk gulvvalg. Hvilket især gør gulvet til et oplagt valg, hvis der er børn eller kæledyr som hunde og katte i hjemmet.

En anden fordel ved at vælge et laminatgulv er prisen, der gør, at du f.eks. kan få et sildebensgulv til en overkommelig pris.

Ulemperne ved et laminatgulv

Der er ikke de store ulemper ved at vælge et laminatgulv, især ikke hvis du vælger et gulv i en god kvalitet. Dog vil et laminatgulv ikke kunne lægges overalt, f.eks. er gulvtypen ikke egnet til montage i vådrum så som badeværelser.