Sådan skaber du et sundere indeklima i dit hjem

Du bruger så meget tid i dit hjem, så det er rigtig vigtigt, at der er et sundt og godt indeklima. Men hvordan sørger du egentlig for, at der er et sundt indeklima i din bolig?

Montér nyt ventilationssytem på dit badeværelse

Dit badeværelse er et rum, hvor der er særligt brug for ventilation. Der bliver rigtig fugtigt, når du går i bad, så det er vigtigt, at du kommer af med alt den fugt igen. Ellers sætter det sig og bliver til fugtskader, skimmelsvamp el.lign. Hvis du allerede har et ventilationssystem på dit badeværelse, er det en god idé at tjekke, om det fungerer optimalt.

Hvis ikke du har et velfungerende system, så er det bestemt en fordel at montere og installere det. Det finder du f.eks. hos Systemair.

Undersøg om dine vinduer er tætte

Fugt er generelt ikke nogen god ting for dit indeklima. Derfor er det en fordel at se på nogle af de steder, hvor fugt kan komme fra og opstå. Hvis du har nogle vinduer, der ikke er helt tætte, så risikerer du f.eks., at der kommer fugt ind.

Du kan som regel finde ud af, om dine vinduer er tætte, hvis du mærker med din hånd helt tæt på fugerne i dine vinduer.

Hvis du finder ud af, at dine vinduer ikke er helt tætte, er det helt sikkert værd at overveje en udskiftning.

Installér et klimaanlæg

Et klimaanlæg sørger for, at der hele tiden er ren og frisk luft i dit hjem. Det er en god måde at sikre et sundt indeklima, hvis du ikke synes, at det er nok med en række andre tiltag. Det handler blot om at finde et klimaanlæg, der passer til din bolig og dine behov. Der er nemlig en lang række mærker, typer, kvaliteter m.m.