Sådan indretter du din lille stue, så du får mest ud af kvadratmeterne

Har du en lille stue, så handler det i den grad om at indrette rummet på en måde, der udnytter kvadratmeterne på bedste vis. Der skal tænkes i kreative og pladsskabende løsninger, og det er ikke altid lige let. Har du brug for inspiration til, hvordan du med simple tips og tricks kan skabe en rummelig stue med god plads, så er denne guide lige noget for dig.

Simpel indretning er vejen frem

Når du skal indrette din stue, så er det en god idé at tage udgangspunkt i 1 eller 2 møbler, som du kan indrette resten af rummet efter. Din sofa er et rigtig godt sted at starte. Er du på udkig efter en mindre sofa, der stadig er stilren, så find en hjørnesofa i læder, der matcher dit hjem. Sørg også for at indrette efter en bestemt farvepalette, da det vil give rummet en følelse af helhed.

Gå efter møbler med flere funktioner

Er din stue for lille til alle de møbler, du gerne vil have, så skal du kigge efter multifunktionelle møbler. Det er en praktisk og fleksibel løsning, der lader dig få meget mere ud af hvert enkelt møbel, hvorfor flere og flere vælger denne type møbel. Overvej for eksempel en sofa med opbevaringsplads under sæderne, eller en seng med plads til at placere rulleskuffer nedenunder.

Reolsystemer er nøglen til at få plads til det hele

Hvis du synes, at stuen er rodet indrettet, så er reolsystemer vejen frem. Især væghængte reolsystemer er oplagte, hvis du ønsker at skabe mere plads i din stue. Når reolen løftes fra gulvet, så vil det nemlig skabe mere luft og dermed give en følelse af mere plads. Derudover giver reolen dig mulighed for at placere nips og andre genstande, der ellers ligger og roder rundt omkring i stuen.