Sådan indretter du dit hjemmekontor

Hjemmekontoret. For mange har dette fået en helt ny betydning. Flere og flere arbejdspladser åbner op for idéen om, at deres medarbejdere kan sidde hjemme og arbejde eller have nogle hjemmearbejdsdage et par gange om ugen. Det stiller større og større krav til vores indretning i hjemmet.

For alt for mange foregår hjemmearbejdet i sofaen eller foroverbøjet over køkkenbordet på en hård stol. Det kan dog hurtigt give nogle uhensigtsmæssige arbejdsstillinger, der ender med at give dig ondt i ryggen og lænden.

Nogle er så heldige at have et ekstra værelse til at parkere alt det arbejdsrelaterede udstyr, mens andre har været henvist til et hjørne i soveværelset eller sofaen i stuen. Men det behøver hverken kræve meget plads eller store og klodsede møbler at skabe et godt kontormiljø i dit eget hjem.

Dit arbejdskontor skal gerne give dig plads til ro til arbejdsfordybelse, hvor du føler, at du ”tager på arbejde”, så du kan være effektiv og ikke lave for mange overspringshandlinger, som mange af os har tendens til, når vi sidder derhjemme og arbejder. Hvis du har brug for inspiration, kan du hos Kontor & Papir finde et stort udvalg af alt godt til hjemmekontoret.

Komfort og basismøbler

Det første, du skal tænke på, er din komfort. Et af de vigtigste elementer i et godt hjemmekontor er selvfølgelig et godt skrivebord at sidde ved, hvor du har plads til dine ting og dit arbejdsrod. Hvis du sidder meget ned ved din computer, kan du overveje, om det skal være et hæve/sænkebord, da det ikke er sundt at sidde ned hele dagen – men det ved du nok godt i forvejen. Find også en komfortabel stol, der har de rigtige mål i forhold til din højde, og som sikrer dig god komfort.

Under komfort hører også god belysning, som virkelig kan mærkes på din arbejdskvalitet. Om det kan være naturligt lys ved vinduet, eller det er en standerlampe eller en skrivebordslampe er op til dig. Det er noget, du skal vurdere i forhold til, hvor mørkt rummet er, og hvor stort dit hjemmekontor er.

Sæt dit personlige præg på din arbejdsoase

Når du har dine basiselementer på plads, kan du begynde at sætte dit personlige præg på dit kontor. Det kan du blandt andet gøre ved at flytte nogle af dine yndlingsting ind i hjemmekontoret og hænge nogle billeder op på væggen, der gør dig i godt humør. Hav også gode opbevaringsmuligheder, som gør det muligt for dig at organisere dit arbejde og sørge for, at du har styr på, hvor dine ting er.