Sådan får du et funktionelt hjemmekontor

Måske er du vant til at arbejde hjemme, eller måske er du én af de mange, der ad flere omgange har været hjemsendt grundet pandemien. Hvis du er sidstnævnte, så har du måske haft problemer med at arbejde hjemme, fordi pladsen til det ikke har været der, og måske har du ovenikøbet børn, som også er hjemsendte.

 

Et hjemmekontor er meget nyttigt, men det kan være svært at få det etableret ordentligt. Få her tre gode ideer til hvor du skal starte henne.

 

En god kontorstol

Det mest essentielle dit hjemmekontor skal indeholde giver sig selv: et skrivebord og en kontorstol. Selvom et skrivebord og en kontorstol lyder meget banalt, og som noget meget simpelt, så skal de ikke undervurderes.

 

Du skal formentlig sidde ved computeren i mange timer, og derfor er det vigtigt, at du sidder ordentligt. Mange undervurderer, hvor vigtig en god kontorstol er. Du skal passe på din ryg, for den skal holde hele livet, og at sidde dårligt i mange timer om dagen er ikke en god idé, så det er vigtigt, at du har en ordentlig stol.

 

Kontorartikler

Det kan være, at din arbejdsplads stiller en computer til rådighed, eller måske bruger du din egen. For de fleste kontorjobs er en computer nødvendig, og sådan en bruger du formentlig i forvejen.

 

Du skal være opmærksom på, at du måske plejer at have en god internetforbindelse på dit arbejde, og det er også vigtigt, at du har det derhjemme. Netop dét er noget, som Daniel Hald, fra Mobilsiden.dk, er opmærksom på: “Hjemmekontoret er fantastisk men det er udfordret på tilstrækkelig internetforbindelse, internetsikkerhed, ergonomi og arbejdsmiljø. Vi har redaktionelt fokus på hvordan du skaber det bedste hjemmekontor”, Daniel Hald, MobilSiden.dk

 

Derudover kan det være en god idé at fylde skrivebordet med blokke, blyanter, post-it og hvad du ellers bruger på kontoret. Måske en kalender er en god idé at have, hvis du har et arbejde, hvor der skal holdes styr på mange forskellige deadlines.

 

Adskil arbejdspladsen fra dit hjem

Det lyder måske lidt fjollet, for man kan naturligvis ikke adskille sit hjemmekontor fra hjemmet, men man kan sagtens gøre noget for, at hjemmekontoret bliver brugt til arbejde og ikke til alt muligt andet.

 

Når man er på arbejde, så er man indstillet på, at man er på arbejde, og bare det at være på kontoret gør, at man har det sådan. På den måde er rammerne for arbejdet virkelig vigtigt for indstillingen og koncentrationen, og det kan være svært at finde samme koncentration frem, når man arbejder hjemme. Måske bliver du distraheret af tv’et, eller noget vasketøj der skal ordnes, og derfor er det vigtigt at forsøge at adskille skrivebordets brug fra resten af huset.

 

Hvis ikke du har mulighed for at placere dit skrivebord i et rum for sig selv, kan du eventuelt afskærme det lidt ved at vende det væk fra for eksempel tv’et eller andre distraherende ting. Du kan også beslutte dig for, at skrivebordet kun bruges til arbejde, så du kan ”tage på arbejde” ved at sætte dig ved skrivebordet og ”tage hjem”, når du rejser dig fra det.