Nyd en hyggedag derhjemme

Er du også en af dem, der har ekstra travlt lige op til sommerferien? En af dem, der lige skal ordne en masse, inden du rent faktisk kan tage hjem og nyde ferien? Så er det vist en god idé at starte ferien med en hyggedag derhjemme, hvor du slapper totalt af. Det er nemlig vigtigt, at vi husker på at slappe af og komme helt ned i gear, så vi ikke ender med at gå ned med stress. Mange ender nemlig med at starte ferien ud med sygdom, da de i lang tid har kørt i for højt et gear og glemte at slappe af – og derfor er det vigtigt at få slappet af i ferien, så man kan komme tilbage til arbejdet veludhvilet og klar til nye udfordringer. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan nyde en komplet afslapningsdag derhjemme.

Hyggekrogen

Afslapning derhjemme begynder med en hyggekrog. Det kan være sofaen, en lænestol eller – når det for eksempel er en dejlig varm sommerdag – en hængekøje ude i haven. Uanset hvor din hyggekrog befinder sig, så er det vigtigt, at du har et sted, hvor du kan trække dig tilbage og har ro og fred, hvor du kan læse en god bog, se en serie eller måske lytte til en podcast. Du behøver faktisk slet ikke lave noget, hvis du ikke vil – det er helt acceptabelt, at du bare ligger og flyder i din hængekøje hele dagen lang. Husk dog solcremen, hvis du lægger dig ud i solen!

Takeaway

En hyggedag derhjemme skal ikke bruges på at lave mad. Det kan godt være, at du bruger tid på at lave mad hver eneste dag efter arbejde, men på en afslapningsdag skal du kun gøre det, hvis du absolut har lyst til det og hvis du rent faktisk slapper af ved at lave mad. Hvis ikke, så er det tid til at bestille takeaway og nyde lækker mad hjemme på terrassen (i godt vejr) eller på sofaen med en god film (i regnvejr). Glem heller ikke et godt glas dansk rødvin – det gør underværker for dig, når du vil slappe af!

Hobbyen

Måske har du en hobby, som du ikke rigtig har haft tid til at dyrke i det sidste stykke tid, fordi du simpelthen har haft for travlt. Så er det i hvert fald på tide at få gang i den igen. Mange slapper nemlig af, når de laver noget, som de elsker, og så er det faktisk lige meget om der er tale om en ”afslappende” hobby som f.eks. håndarbejde eller læsning eller om det er en sport eller anden form for træning som f.eks. yoga eller pilates. Du skal gøre det, du har lyst til – og hvis du ikke har lyst til at lave noget, så lad være!