Hæv husværdien – små tricks der gør køber mere interesseret!

Alle husejere drømmer om at sælge deres hus til den bedst tænkelige pris. Desværre kan der være forhold, som gør det svært at få den forventede pris.

Heldigvis kan man som husejer selv påvirke hvor attraktivt huset fremstår og derved forøge boligværdien.

Vi bringer her en række råd til dig, der ønsker at sælge til flest muligt penge.

Start med rengøring

Hvis du selv skulle købe noget, ville du med garanti foretrække, det fremstod rent og hygiejnisk. Derfor giver det mening, at du selv starter med grundig oprydning, støvsugning, afstøvning, nedvaskning af væggene etc.

Sørg også altid for, at der forud for fremvisninger er luftet godt ud og trukket fra, så rummene fremstår fulde af lys og dufter frisk.

Ingen K’er

Når man udarbejder en tilstandsrapport, vil der optræde K1, K2 og K3’ere i den. De dækker over skader, hvor K1 er mindst alvorlig og K3 er mest.

Disse skader er medvirkende til, at køber kan forlange afslag i prisen for at selv udbedre disse. Det kan du naturligvis imødekomme, hvis du selv tager hånd om dem.

Ofte kan man få gennemgået huset ved en såkaldt før-tilstandsrapport, hvor man netop ser efter denne type fejl og mangler, som man kan udbedre inden der laves en decideret tilstandsrapport.

Giv huset fordele ved at investere

Man skal bruge penge for at tjene penge. Sådan lyder et kendt ordsprog.

Når det drejer sig om hussalg, er det samme historie. Ved at investere i huset, fremstår det flottere, nyere og mere velholdt, hvormed du kan score en højere pris.

Noget af det man først ser på huset, er ydervægge og tag. Væggene kan friskes op af mureren, mens taget kan gennemgås for fejl og mangler, opfriskes eller lægges om. Læs mere om fordelene ved nyt tag her.

Ligeledes er husets døre og vinduer værd at kontrollere. Du skal i hvert fald sørge for, at de ser ordentlige ud og at vinduerne ikke er punkterede.

Er gulvene slidt, kan du ligeledes overveje at opfriske dem med slibning, lakering eller nye tæpper. Er der tale om bryggers eller gang, så overvej at investere i epoxy-gulv. Læs mere her.

Husk at det kan være dyrt at skifte disse områder, da det er store indgreb. Er der åbenlyse skader, skal de dog udbedres, da det ellers vil trække voldsomt ned.

Husk haven!

Haven er en væsentlig del af det samlede – og meget vigtige – førstehåndsindtryk. Sørg derfor for, at græsset er slået, haven er ryddelig og der evt. er lidt liv i form af planter og blomster. Detaljer som en hængekøje, livlig og flot terrasse samt andet, der indikerer liv og glade dage, er store plusser, der sår frø i købers hoved – fordi han eller hun får et indtryk af livet i boligen.