Gør din bolig salgsklar

Vil du gerne sælge din bolig hurtigt og til den bedst mulige pris? Læs med her og find ud af, hvad du kan gøre for at gøre din bolig salgsklar ved at gøre den mere attraktiv over for potentielle købere.

Hvordan gør man huset salgsklar?

Hvis du står og skal sælge dit hus, drømmer du sikkert om en hurtig handel til en god pris. Du kan øge chancen for at dette sker ved at gøre dit hus så indbydende som muligt. Førstehåndsindtrykket er essentielt, og her er det vigtigt, at huset ser ordentligt ud. Du kan gøre meget selv ved bl.a. at sørge for at der kommer lys nok ind i boligen, lufte ud, gøre ordentligt rent og rydde op.

Nogle gange kan det dog være en god idé at få lidt hjælp udefra til at få boligen til at se så godt ud som muligt. Du kan med fordel hyre en maler til at tage sig godt af vægge og lofter, da disse selvfølgelig også spiller en stor rolle i forhold til, om boligen opfattes som værende lys og venlig eller mørke og dunkel. Du kan også med fordel hyre en gartner til at få styr på haven. Det er nemlig vigtigt, at huset og haven fremstår velholdt, da det signalerer, at du har passet godt på huset.

Hvilke større ændringer kan betale sig?

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt at investere i større ændringer for at få huset solgt til en god pris. Nogle gange handler det om at gøre huset mere attraktivt ved f.eks. at skifte det gamle køkken eller badeværelse ud med et nyt. Det er forbedringer, der kan ses, men det er ikke nødvendigvis den bedste måde at booste salgsprisen. Det kan faktisk gøre en del mere ved salgsprisen, hvis du vælger at gøre huset mere energivenligt med f.eks. nye vinduer, efterisolering eller nyt tag.

Varmeforbruget er meget vigtigt for potentielle købere, og det er synligt, da der i forbindelse med salget bliver lavet en energimærkning og energiplan for huset. Det kan derfor være en god investering at efterisolere huset, investere i nye energivenlige vinduer og døre eller et nyt tag. Det er nemlig kun en fordel, hvis energimærket viser, at huset er velisoleret og har et lavt varmeforbrug.