Få lys i pæren – på den billige og stemningsskabende måde

Danmark er et land, hvor særligt vinterhalvåret nemt kan bære præg af mørke og grå dage og aftener – allerede tidligt på eftermiddagen. Når solen går væk eller helt udebliver, rykker vi naturligt nok indenfor, tænder for lamperne og hygger i stuerne.

Mange timers lys i pæren – eller rettere sagt de mange pærer – i alle boligens rum, betyder typisk et stort elforbrug på månedsbasis. Et tal, der kun bliver større set over hele året. Oplever du lidt for ofte, at elregningen (og bankkontoen) skriger på hjælp og besparelser? Bare rolig – hjælpen er nær.

I dette korte indlæg giver vi dig bogstaveligt talt “lys i pæren” i form af tre gode inspirationstips til, hvordan du kan kan tænke i alternative og billigere lyskilder til boligen og dermed spare gode penge på sigt.

Få rolig og autentisk belysning i stuen – med en lanterne

“To lys på et bord…”. Du kender sikkert til den evige sangklassiker. Sangen beskriver den romantiske, harmoniske og rolige stemning, det gammeldags stearinlys kan skabe. Selvom de kan virke lidt gammeldags, kan der være stor fornuft, brugsværdig og penge at spare ved at udnytte denne naturlige lyskilde.

Et godt tip er at investere i flotte lanterner til såvel boligen som udendørsarealerne. Eksempelvis i din have, gårdhave, på altanen eller terrassen. Lanterner udgør moderne og tidløse former for dekorativ interiør og kan kaste stemningsskabende, autentisk og rolig belysning af sig. Dette er på grund af stearin- eller fyrfadslysets naturlige flammeskær.

Brug lyskæder til at sætte personligt præg på hjemmet

Det andet gode råd til alternativ og billig belysning er lyskæder. Lyskæder er en populær lyskilde hos både voksne og børn og kan findes i utallige modeller, længder, farver og med eller uden motiver afhængig af smagspræferencer og temperament.

Det er samtidig en relativ billig kategori af belysning, der er let tilgængelig på markedet, og som nemt kan installeres og implementeres i en hvilken som helst moderne boligindretning. Det er en effektiv måde at give dit hjem et personligt præg og et anderledes look på, der emmer af hyggestemning. Klik her, og få inspiration til, hvilken lyskæde der passer perfekt til din bolig – og din pengepung.

Oplys udendørsarealerne med LED-belysning

Når man taler om energibesparende belysning, kan man ikke komme uden om kategorien for LED-belysning. LED-lyskilder forbruger mindre strøm end de klassiske gløde- og halogenpærer, og derfor kan du med fordel erstatte de gamle pærer med LED-pærer. Og selvom det måske i første omgang ikke forekommer som den billigste løsning ved købet, vil det på den lange bane betale sig – bogstaveligt talt.

Hvis du har udendørsarealer tilknyttet matriklen, er det oplagt at installere LED-lamper (og måske endda solcelle-drevne lamper) her. Prøv det; både miljøet og din pengepung vil takke dig.

Held og lykke med belysningen – og elregningen.