Få et mere hygiejnisk køkken

Der er ingen tvivl om, at der skal være ordentligt rent i det køkken, du laver mad i. Hvis der ikke er hygiejnisk, så vil der nemlig være risiko for, at den mad, du laver, vil kunne gøre dig syg. Der er dog flere ting, du kan gøre og lave om på, hvis du gerne vil have et mere hygiejnisk køkken. Her er nogle af dem.

Brug en kniv til hver ting

Hvis du står og tilbereder et måltid, der indeholder på både kød og grønt, så kan det være godt at skille tingene ad. Der kan nemlig være bakterier i både det ene og det andet, som helst ikke skal i kontakt, i hvert fald ikke før det er tilberedt.

For at skille tingene ad, kan du bruge forskellige skærebrætter og knive til hver enkelt ting. Du kan for eksempel både have gang i en urtekniv, brødkniv og kødkniv, hvis du vil undgå krydskontamination.

Vask hænder og sprit af

Når du laver mad, er det også vigtigt, at du har rene hænder. Det gælder faktisk også, når du går fra at lave én ting til at lave en anden. Det er derfor vigtigt at vaske dine hænder godt og at bruge håndsprit.

Brug hygiejniske materialer

Der kan faktisk også være nogle materialer i dit nuværende køkken, som ikke er helt optimale at bruge til madlavning. Det er vigtigt, at alle dine køkkenredskaber er nemme at gøre rent, således at du kan være helt sikker på, at de bliver gjort helt rene efter hver eneste brug.

Gå det hele igennem af og til

Nogle gange kan det også være en god idé at gå hele køkkenet igennem i krogene og gøre alt rent. Selv når du måske er påpasseligt, kan der være skidt, der hober sig op. Derfor er det meget godt at gå i dybden med rengøringen nogle gange.