En varmepumpe er et godt valg til sommerhuset – her er hvad, du skal være opmærksom på

Sommerhuset bliver helt tiden en mere populære feriedestination blandt danskerne, og flere danskere ejer faktisk deres ejet sommerhus nu end nogensinde før. Men når du først har lagt pengene i sommerhuset, har du altså ikke lyst til at betale en formue for sommerhusets energiforsyning, og det er her, varmepumpen kommer til at spille en rolle som en af de bedste energiydelser til dit sommerhus.

Hvad er varmepumpen?

Som eksempel kan man kigge på den billigste version af en varmepumpe, nemlig en luft til luft varmepumpe. Princippet bag denne er, at den tager varmen fra luften udenfor, og omdanner den til varm luft, der så kan sendes ud i huset og dermed opvarme huset. Det er generelt set ret grøn energi, og er en af de billigste energiformer, du overhovedet kan finde. Du kan bl.a. finde en luft til luft varmepumpe fra Scanheat lige her.

Hvad skal du være opmærksom på ved købet?

Der er nogle forskellige ting, du lige skal hold styr på ved købet, for at få den bedste varmepumpe muligt:

  • Vælg den nyeste: Den nyeste varmepumpe vil også have den nyeste teknologi, og dermed kan du få mere ud af den, end du ville kunne fra en gammel varmepumpe.

  • Være opmærksom på udnyttelsesgraden: En varmepumpe har en udnyttelsesgrad, der beskriver, hvor meget energi du får ud af varmepumpen, per watt der bliver tilført. Har varmepumpen en udnyttelsesgrad på 5, vil der komme 5 watt ud, for hver 1 watt der bliver tilført varmepumpen.

  • Der er også en støjfaktor: Nogle varmepumper larmer noget mere end andre, og i et sommerhus er det ikke sikkert, at du har lyst til at høre på en konstant lyd fra varmepumpen – kig derefter varmepumper, der som minimum har et lydniveau på under 20 dB.