Billig varme året rundt med et jordvarmeanlæg

Som boligejer kender du helt sikker til den frustration, det kan være at modtage de årlige varmeregninger. Det er nemlig rigtig dyrt at varme et hus op i et land som Danmark, hvor opvarmning er nødvendig stort set hele året.

Varmeregninger løber op i rigtig mange tusinde kroner om året og står således for en stor del af de samlede udgifter, som er forbundet med at være husejer.

Men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, for der findes efterhånden mange moderne varmesystemer, som kan hjælpe dig til at spare rigtig mange tusinde kroner på opvarmning om året.

En af disse varmesystemer er jordvarme, som er en rigtig brugervenlig og billig måde at varme dit hus op på. Du kan få et prisoverblik på jordvarmeanlæg for at finde ud af, hvordan det kan passe ind i din økonomi at skifte til jordvarme.

Hvad er jordvarme?

Et jordvarmeanlæg hiver varme ud af jorden omkring dit hus, og det er denne varme, som bruges til at varme vandet til huset op med. De centrale dele i et jordvarmeanlæg er således en lang slange under din græsplæne, som udnytter varmen i jorden, samt en indedel i huset, der sørger for at sende varmt vand rundt i dine radiatorer, gulve og så videre.

Et jordvarmeanlæg er sådan set et ret simpelt varmesystem, og det eneste input, systemet kræver, er elektricitet og den varme, som er i jorden.

Hvad skal det koste?

Et jordvarmeanlæg er en stor udgift, og prisen starter omkring 100.000 kr. Den præcise pris afhænger dog af mange forskellige faktorer som eksempelvis størrelse på det hus, der skal opvarmes.

Dertil afgør dit eget varmeforbrug også prisen, da et større forbrug betyder et større anlæg med en længere slange. Typisk vil det koste 125.000 at installere et anlæg til et hus på 130 m2 med en normal isolering.