Bildilemma: leje eller eje?

Det kan efterhånden være rigtig svært at vurdere, om man skal købe eller lease sin bil. Markedet bevæger sig med hastige skridt, hvor privatbiler på den ene side bliver billigere og billigere, men hvor også leasing byder på flere og flere fordele samt gode priser.

Når du køber en bil

Når du køber en bil, vil du ofte kunne opnå rabatter eller få mere udstyr med som en del af handlen. Køber du en brugt bil kan du ofte presse prisen og finde en model, som matcher dine behov og ønsker til bilen.

Køber du en ny bil er det ikke altid, du kan forhandle meget omkring prisen, men til gengæld kan du ofte få flere penge, hvis du har en brugt bil, som indgår i handlen ELLER du kan forhandle om at få en større udstyrspakke, hvis du ikke kan opnå rabat.

Når du har erhvervet dig din nye bil, er det dig selv, som skal stå for at vedligeholde den og sikre den får servicetjek. Der er naturligvis også to års reklamationsret på nye biler, ligesom nogle mærker tilbyder ekstra former for garanti – f.eks. motorgaranti o.l. Dertil vil det ofte være muligt at tilkøbe en udvidet service- og garantiaftale hos forhandleren.

Når du lejer en bil

Når du lejer en bil, har bilen et fast prispunkt. Typisk arbejder man ud fra sit budget, hvor du ofte kan vælge iblandt mange forskellige bilmodeller for det beløb, du har til rådighed.

Fordelen ved leasing er, at du kender dine udgifter på forhånd. Du betaler et månedligt beløb, og det er udlejningsstedet, som tager sig af at efterse og vedligeholde bilen.

Du står derfor kun for at betale for leje én gang om måneden og derudover fylde benzin på. Forsikringen er nemlig også typisk tegnet ved udlejningsstedet. Sørg dog for at undersøge, om der skal tegnes en afleveringsforsikring, som beskytter mod at du skal betale for kosmetiske eller udefrakommende skader, når bilen returneres permanent.

Husk også at undersøge selve leasingaftalen, da kontrakten typisk baseres på det antal kilometer, du forventes at køre årligt.

Find billig biludlejning her – og husk at lægge mærke til, om kontrakten foreskriver noget særligt om selvrisiko, hvis du er en yngre person.