3 smarte indretningstips til altanen

Bor du inde i midtbyen i en lejlighed, der har en altan? Eller planlægger du at anskaffe dig en altan til din bolig? Det fleste, der enten har eller overvejer at få en altan til lejligheden, møder typisk udfordringer med plads og praktisk indretning. Der er sjældent mange kvadratmeter at gøre med, hvilket sætter begrænsninger for udnyttelsen af altanen. Eller gør det?

I dette indlæg giver vi dig lidt god inspirationsmateriale, der forhåbentligt kan klæde dig på til selv at finde på smarte, funktionelle og æstetiske indretningsløsninger til din altan. Læs med her nedenfor, hvor du får tre hurtige og skarpe indretnings-hacks, der kan tage din altan til nye højder – brugsmæssigt såvel som udseendemæssigt.

#1 Tænk i multifunktionelle altanmøbler

Det første smarte indretnings-hack på listen omhandler selve møblementet og dit valg af interiør på altanen. Hvis du vælger at gå med et firkantet eller aflangt cafébord med dertilhørende stole, har du hurtigt optaget al (gulv)plads på din altan. Derfor er det vigtigt at tænke logisk og praktisk, hvad angår altanmøblerne, så du kan spare plads.

Et rigtigt godt råd er at investere i multifunktionelle møbler til altanen. Dette skal forstås som praktisk funktionelle møbler, der både kan tjene til at sidde på, stille potter og planter på eller som bordplads. Eksempelvis en skræddersyet slag- eller opbevaringsbænk med passende hynder, der kan gemmes væk nede i bænken.

Et godt råd er at tænke i praktiske møbler, der kan klappes eller foldes sammen. Disse møbler optager således ikke unødig plads, når de ikke bruges. Og de kan nemt og hurtigt klappes ud, når der er behov for det.

#2 Lidt har også ret – frigiv gulvplads med altankasser og ophæng

Vi fortsætter med en anden smart indretningsløsning til altanen, der kan frigive brugbar gulvplads. Det drejer sig kort sagt om montering af altankasser og praktiske (plante)ophæng. På den måde undgår du at skulle have store potter, planter og pottetræer til at stå og fylde på gulvet. Dette er samtidig en æstetisk dekorativ løsning, der kan pryde på altanvæggen. Og så får du endda rig mulighed for at dyrke flotte, farverige blomster, krydderier og urter.

Mangler du yderligere inspiration eller gode råd i forbindelse med valg og udnyttelse af din altan, kan du læse mere mere lige her.

#3 Sæt hyggebelysning og god stemning på altanen

Vi slutter denne lille inspirationsguide af med at sætte fokus på altanens belysning. Der er sjældent installeret decideret lampebelysning på altaner, men heldigvis findes der en lang række gode alternativer.

Prøv eksempelvis at udstyre din altan med en vaskeægte hyggespreder af en lyskæde på gelænderet eller altanvæggen. Eller hvad med flere stemningsskabende lanterner, der kan skabe en hyggelig og intim atmosfære? Du behøver altså langt fra at sidde i mørke på din altan.

Vi håber, at du nu har fået mod på selv at begive dig ud i den smarte og praktiske indretning af din altan.