Pas på dit hår i vintermånederne – 3 tips til en sundere hår

Vinteren er kold og våd, og det er ikke en god kombination hvis man vil have et sundt og flot hår. Hår har brug for vitaminer og sollys, og det kolde og våde vejr kan være direkte skadende for håret. Af den grund er det vigtigt, at man passer på sit hår i de kolde måneder, for ellers kan ens hår hurtigt komme til at se slidt og tyndt ud.

I denne artikel kigger vi lidt nærmere på relative simple tiltag, som man selv kan gøre, for at få et sundere hår, og samtidig passe på det i vintermånederne.

Castorolie har mange gode egenskaber

Castorolie er også kendt under navnet ”ricinusolie”, og er i almindelig brug ofte benyttet til at pleje hår og hud. Den har i praksis også været brugt i til, at behandler forskellige sygdomme igennem årene.

Olie er fugtgivende takket været det høje indhold af rocinoleic syre, som altså er fedtsyren der med en fugtgivende effekt.

Ønsker du at blive lidt klogere på denne olie, så kan du finde meget mere information på Castorolie.dk, hvor du også kan finde et stor udvalg af forskellige variationer.

Lad håret få luft om vinteren

Det er meget vigtigt at du lader hovedbunden få luft i vintermånederne, og derfor skal man ikke altid gå med hue når man bevæger sig udenfor. Det er også vigtigt, at man ikke går ud med vådt hår i det kolde vejr, da det også kan være skadende for håret.

Specielt når solen skinner kan det være givende at gå udenfor og få lidt D-vitamin til hovedbunden.

Vitaminer og sund kost er altafgørende

Man skal tænke på håret som en kropsdel, som altså næres indefra. Derfor er det vigtigt at have kosten i orden, for ligesom det er vigtigt for at få resten af kroppen til at fungere funktionelt, så påvirker det også hårets vækst og generelle sundhed.

De sunde fedtsyrer, vitaminer – herunder zink, B-vitamin, A-vitamin og meget mere – er hvad du skal kigge efter i kosten og måske endda også i dine kosttilskud. Generelt så gælder det om at få en varieret kost, hvor der indgår lidt af det hele – grøntsager, fisk, kød – det hele.
Der findes også rigtig mange kosttilskud med fokus på håret, og derfor bør du nemt kunne finde noget der virker for dig.