Tips til at rette dine tekster

Du kan skrive tekster til mange forskellige formål. Det kan for eksempel være en arbejdsopgave, eller det kan være en novelle, som du skriver i din fritid. Uanset hvad er det vigtigt, at du sørger for at rette din tekst igennem, så den bliver så god som muligt. Her får du tips til at rette dine tekster.

Det er en god ide at printe din tekst ud, når du skal rette den igennem. Det kan nemlig være nemmere at rette teksten, når du har den i fysisk form. Dermed kan du overstrege eventuelle stavefejl eller sætninger, som du gerne vil omformulere.

Når du skal printe dine forskellige tekster ud, så har du selvfølgelig behov for en god mængde blæk eller toner til din printer. Du kan for eksempel købe en Hp CF410X toner.

Læs teksten højt

Du kan spotte mange stavefejl ved at læse teksten højt. Du kan ligeledes få en god ide om, hvordan din tekst lyder, når du læser den højt.

Lad andre læse din tekst

Det er en god ide at lade andre læse din tekst, når den skal rettes igennem. Man kan nemlig have svært ved at spotte fejl i sin egen tekst, som man har stirret på i rigtig lang tid.

Sæt en god mængde tid af til at rette

Du skal ikke spurte igennem, når du skal rette en tekst. Du kan nemlig komme til at misse mange forskellige ting, hvis du ikke sætter god tid af til at rette din tekst.

Skriv først og ret senere

Du kan godt blive fristet til at rette og omformulere din tekst, mens du skriver den. Det vil dog gøre dit skrivearbejde meget langsommere, hvilket ikke er særligt optimalt. Du bør således sørge for at skrive dine tekster helt, hvorefter du kan komme grundigt i gang med at rette hele din tekst igennem.