Tips til at holde den bedste forelæsning

Uanset hvad en forelæsning handler om, er det meget essentielt, at man udfører den på bedste vis. Der skal ikke være nogle komplikationer, som forhindrer dig i at udføre din forelæsning på en måde, som lader dit budskab stå fuldstændig klart. Derudover skal man sørge for, at man gør brug af nogle tiltag, som lader forelæsningen være mere spændende for modtagerne. Her får du nogle tips til, hvordan du udfører en super interessant forelæsning på absolut bedste vis.

Kreativitet holder på fokusset

Når du holder en forelæsning, så er det en super god ide at have noget visuelt, som modtagerne kan se på. Det kan eksempelvis være et slideshow, som indeholder relevante billeder eller grafer, som uddyber dine udtalelser. Med slideshows kan dine modtagere altså få en bedre forståelse af din forelæsning, hvilket lader dit budskab stå mere klart. Dermed kan du med fordel være mere kreativ med eksempelvis dit slideshow. Du kan blandt andet have nogle levende billeder på slideshowet, og du kan sørge for, at hvert slide er komponeret på en tiltrækkende facon.

Du kan have dit slideshow på eksempelvis et smartboard i forelæsningslokalet. Her kan du benytte et av system fra NEETS.

Tydelig tale

Det er vigtigt, at du taler højt og tydeligt, når du holder en forelæsning. Dette er nemlig en fantastisk måde at holde på modtagernes fokus. Til de fleste forelæsninger vil forelæsningsholderen have mulighed for at benytte en mikrofon. Denne mikrofon kan med fordel tilkobles av systemet.

Interaktiv forelæsning

Du kan også gøre forelæsningen interaktiv ved eksempelvis at lade modtagerne deltage i en quiz. Her kan du benytte av systemet for at lade modtagerne koble sig hurtigt til nettet med deres diverse enheder og deltage i din interaktive aktivitet. Dette er en god måde at engagere modtagerene yderligere. Det er således en anden god måde at lade forelæsningens modtagere føle sig inkluderede.