Støj på kontoret? Her er de bedste råd!

Det kan være svært at koncentrere sig, hvis man skal arbejde i larm. Støj kan gå ind i hovedet og forstyrre de tanker, man ellers forsøger at holde styr på.

Det kan dog være svært at undgå støj, hvis man arbejder på det, der kaldes et storkontor. Et storkontor er et kontor, der er indrettet i ét stort lokale, og hvor der typisk er opstillet pladser til de ansatte rundt i lokalet – så adskilt som rummet tillader det.

Storkontorer har sine fordele. Det er fx nemt hurtigt at få fat i en kollega, hvis du har brug for hjælp til at løse en opgave. Desværre kan det være lige så svært at få ro i hovedet til at tænke. Men der er heldigvis hjælp af hente. Læs med her hvordan!

Opdel kontorpladserne med skærmvægge

Et af de tiltag I kan tage for at få mere arbejdsro på kontorpladsen, er at opdele kontorpladserne med lydabsorberende skærmvægge. Skærmvægge kan placeres mellem skriveborde, hvilket reducerer lydniveauet og sandsynligvis øger koncentrationen hos de ansatte. Desuden sikrer den smarte montering mellem skrivebordene, at de ansatte heller ikke forstyrres ved synet af hinanden.

Skærmvæggene “opsamler” noget af lyden i rummet, fordi lyd slås tilbage på hårde overflader, men absorberes på blødere overflader.

Et ekstra rum til ekstra koncentration

Skærmvæggene har en rigtig god evne til at øge koncentrationen blandt medarbejdere, når diverse dagligdagsopgaver skal klares.

Der vil dog uundgåeligt opstå tilfælde, hvor man har brug for at koncentrere sig lidt mere og derfor har brug for endnu mere ro. Faktisk så meget at det optimale ville være at arbejde i et helt andet rum. Det er dog en ret omfattende opgave at skulle til at lave et ekstra rum på kontoret – den gode nyhed er, at I heller ikke behøves at gøre det!

I kan nemlig i stedet for få monteret det, der kaldes en telefonboks. En telefonboks er en form for mobilt rum, man kan placere et sted på storkontoret og bruge, når der er brug for ekstra ro. Det kan fx være, hvis man skal foretage et telefonopkald eller vende en opgave med en kollega, hvoraf larmen derfra vil være en gene for de andre kollegaer.