Spar strøm ved at bruge timere i dine stikkontakter

En timer er en fantastisk måde at spare energi og reducere dine energiomkostningerne. En timer trækker næsten ingen strøm og betyder derfor altid en besparelse.

Det florerer en myte, at en timer i sig selv ville koste mere at have sat i stikkontakten, end man sparer på at bruge en. Det er dog bare en myte, overført i penge trækker en timer strøm for omkring 5 øre om dagen, når den er i din stikkontakt. Det er ikke meget.

Faktum er at en timer kan spare hundredvis af kroner hvert år, og er naturligvis derfor også bedre for miljøet.

Sådan bruges en timer til stikkontakt

Hvordan bruges en timer bedst, og til hvilke enheder skal en timer tilsluttes? Samt hvilken timer skal du vælge? Spørgsmålene er måske mange, når du har læst hertil.

Der findes forskellige typer af timere til stikkontakter, og hvilken man skal vælge afhænger af, hvilken funktion man ønsker. Der er timere, man trækker op som et æggeur, og som afbryder strømmen, når tiden er gået. Der er også mere avancerede timere, der kan tænde og slukke for strømmen mellem forskellige tidspunkter. Og der er også dem som en elektriker kan installere, typisk til erhverv.

De varianter af nævnte timer fås i både analog og digital form. Så hvilken timer skal du vælge? Her gennemgår vi nogle få funktioner og anvendelsesområder for de forskellige typer timere, der er på markedet i dag.

Forskellige former af timere

Hvis du har udendørs belysning på din altan eller i din haven, som du ønsker at have tændt og slukket på forskellige tidspunkter af døgnet, så er en timer en god løsning, hvor du indstiller din timer mellem stikket og stikkontakten og angiver, hvornår du vil have den tændt eller slukket.

Andre timere til stikkontakter som findes, er såkaldt ”korttidstimer”, som tæller tiden ned og slukker for strømmen, når tiden er gået. Denne form for timer fungerer på samme måde som et æggeur.

Køb en timer af god kvalitet

Som med alle andre produkter er der både gode og dårlige timere. Det kan derfor være en god idé at ikke bare købe den billigste timer, du kan finde på nettet, men i stedet henvende dig til en butik, hvor du kan fortælle, hvad du skal bruge timeren til.

Brug en timer til indbrudssikring

Et populært råd fra flere låsesmede, er at bruge en digital timer, så kan du slukke og tænde for lyset via en app i din telefon, når du ikke er hjemme. Så kan du få en potentiel indbrudstyv til at tro at nogen er hjemme og derfor vælger et andet sted at udføre det påtænkte indbrud.