Sådan undgår du at trække skidt og snavs med ind i sommerhuset

Det er en sand fornøjelse at have et sommerhus, som man kan nyde, når vejret tillader det. For de fleste af de danske sommerhusejere, er der blevet ofret mange ressourcer i at bygge eller istandsætte deres helt eget fristed, som de kan søge afslapning og afstresning i. Af samme årsag er der ingen der gider, at sommerhuset bliver rodet til eller beskidt.

Vi giver her 2 gode råd til, hvordan du undgår at slæbe skidt og snavs med ind i sommerhuset, så det forbliver mest muligt rent.

Læg en måtte både inde og ude

De fleste har en måtte ude foran deres dør til sommerhuset, så man kan banke skoende af eller ryste det løse sand fra. Men disse udendørs måtter bliver let tilstoppede, hvilket gør dem mindre effektive. Derfor kan det faktisk være en ganske fin idé, hvis man har en ekstra indenfor. Den vil så opfange mere skidt, hvormed der ikke kommer så meget videre ind i huset. Det der kan ske, er, at man trækker en masse sand eller jord med sig, særligt hvis det er et mindre sommerhus, der ikke har et bryggers. Dermed slæber man skidtet ind i selve leveområderne, hvilket er drønirriterende.

Få en havebruser

En bruser til haven er lige præcis, hvad det lyder til at være. Det er en bruser, der let kan tilsluttes en haveslange eller vandhane, hvormed den står i haven (stukket i jorden via at spyd) og kan spule sand af kroppen. Det er naturligvis helt ideelt, da mange har deres sommerhus nær ved stranden.

Er der et bassin eller en pool i sommerhuset, kan man også skylle sig fri fra sand og græs, inden man hopper deri. Det betyder også, at det område holdes mere rent.

Bemærk at der findes havebrusere, som er mere permanente installationer og flytbare, hvor vandet løber i vandslangen og varmes af solens stråler. Begge løsninger fungerer glimrende, men der kan være forskel på æstetikken.