Sådan slipper du af med skadedyr i motorrummet

I efteråret og foråret oplever flere bilejere, at de har haft uønskede gæster i motorrummet. Det bliver enten opdaget ved at bilen lugter eller en ledning er blevet gnavet over. Det kan faktisk være decideret farligt at have besøg af skadedyr i bilen, da disse skadedyr kan gøre stor skade, som man måske først opdager, når det er for sent, f.eks. når bilen går i stå eller man måske ender i et uheld. Det er derfor noget, man skal gøre noget ved, når det sker – og helst også forebygge, inden det sker, så man ikke ender med at køre galt eller skulle betale en kæmpe værkstedsregning. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan undgå nye besøg eller forebygge besøg af uønskede gæster i motorrummet.

Fjern lugten

Mange bilejere opdager at de har haft uønsket besøg ved at bilen lugter. De fleste skadedyr efterlader nemlig deres visitkort i form af bl.a. urin eller andre ekskrementer for at kunne finde tilbage til bilen igen. Hvis du gerne vil slippe af med lugten og dermed også sikre at dyrene ikke kommer tilbage, bør du vaske området grundigt for at fjerne dyrenes lugt. Herefter kan du også forsøge at overdøve lugten med kunstige dufte. Du kan også risikere at dyret ligger død et sted i motorrummet, og her kan det fjerne en del af lugten at få fjernet det døde dyr. Det kræver dog rigtig god og grundig rengøring at slippe af med resten af lugten.

Undgå nye besøg

Der er flere ting, du kan gøre for at minimere risikoen for besøg af nye skadedyr. Du kan starte med at fjerne poser, papkasser, mad og affald i nærheden af bilen, som kan tiltrække skadedyrene. Du kan også bruge kemiske dufte til at skræmme dyrene væk. Vær dog opmærksom på at disse kemiske dufte skal være godkendte og sikre dig, at de ikke skader husstandens dyr eller børn. Hvis du dog vil være helt sikker på at du ikke får besøg af nye dyr i motorrummet, bør du investere i Gnaversirenen. Gnaversirenen er et ultralydsapparat, som skræmmer rotter, mår og mus væk fra motorrummet på bl.a. biler, traktorer og mejetærskere. Lyden påvirker skadedyrenes nervesystem, stresser dem og sender dem på flugt – og de kommer heller ikke tilbage igen.