Sådan kommer du af med dit bambusskud i haven

Sådan kommer du af med dit bambusskud i haven

Bambusplanten er solid og kompakt med et stærkt rodnet, der kan gøre det rigtig svært at fjerne planten. Vi vil alligevel forsøge at komme med en række bud på, hvad man faktisk kan gøre, hvis man har en irriterende, vedblivende bambusplante i haven!

De bare armkræfter

Det varierer meget, hvor stædig en bambusplante er. Det er mange faktorer, der kan have indvirkning på bambussens stædighed, hvorfor det kan være svært at sige, om dette tip hjælper på netop dit bambustilfælde!

Bambussens robusthed afhænger fx af, hvor lang tid bambussen har fået lov til at vokse og gro rødder, men også hvilken art bambussen er. Gul bambus er fx kendt for at være aggressivt.

Du kan altid prøve med armkræfter som det første! Det gælder om at få løsnet hver bambusgrens greb i jorden ved at “danne hul” rundt omkring grenen med en skovl eller lignende redskab. Når bambussen har “sluppet jorden”, og du har fået dannet frirum rundt om grenen, vælter du pinden, så roden trækkes op af jorden. Det minder lidt om den bevægelse, man foretager sig, når man hiver et søm op ad et bræt med en hammer.

Træk bambus op

En anden (mulig) løsning er, at du graver hele rodkagen fri i den ene side af buskadset og derefter fastspænder en krog på bambusplanten. Idéen er nu, at bambussen kan hives op, såfremt der kommer en tilstrækkelig trækkraft. Er du meget stærk, kan det være muligt selv at optrække planten med fastmonteret taljetræk, men i det fleste tilfælde vil bambussen nok være så stærk, at der er behov for en traktor til at trække.

Hurtigt og effektivt: spræng bambussen væk

Du kan også benytte dig af en metode, der med garanti virker: Spræng bambussen væk! Det lyder måske umiddelbart en smule farligt – men professionelt sprængningsarbejde er yderst tilpasset og kontrolleret. Sprængningsarbejderne kan meget præcist udregne, hvor stort et omfang der sprænges på, så der er ikke noget at være bekymret for. Det smarte ved sprængning er, at det er en effektiv og hurtig behandling, man er sikker på, der virker. Har du brug for hjælp til bekæmpelse af bambusskud? Bestil spræng service.