Sådan klarer du dig igennem situationen med et aflyst fly

Aflyste fly er aldrig rare, men ikke desto mindre er de en reel forekomst og derfor også noget, som du skal være forberedt på kan ske. Er du orienteret på området, ved du nemlig, hvordan du bedst forholder dig til situationen, hvis uheldet skulle være ude. Læs med her of find tips, tricks og yderligere ressourcer til at håndtere situationen med aflyst fly på bedst mulig vis.

Undersøg de konkrete vilkår for netop din situation

Det nok vigtigste tip, der findes på området omkring forsinkelse samt aflysning af fly er at tjekke op på rettighederne, som du måtte have i præcis din situation. Hver type flyaflysning er nemlig unik alt efter en række faktorer, heriblandt for eksempel længden på den aflyste rejse. Af den grund bør du holde dig informeret omkring størrelsen på beløbet på en eventuel refusion, du måtte gøre krav på.

Som passager skal du gerne tilbydes flere muligheder

Det er ikke let at stå som passager til et aflyst fly, men netop af den grund har du krav på at blive tilbudt flere forskellige løsningskompromiser til at godtgøre for ulejligheden. Du vil således, når du oplever at blive informeret omkring aflysning af dit fly, blive tilbudt disse to muligheder:

  • En refusion af billetten

  • Et alternativt fly, så du stadig kan komme frem til din destination

Sidstnævnte vil dog risikere at være svær, alt efter omstændighederne for aflysningen. Udover refusion samt alternativt fly har du dog også ret til en reel kompensation i form af et pengebeløb. Igen afhænger dette af din specifikke situation, hvilket du kan læse meget mere om. Som hovedregel gælder, at det er tiden inden flyafgangen, hvor du bliver informeret om aflysningen, der har betydning. Der skelnes således imellem under 1 uge, mellem 1-2 ugers varsel og over 2 ugers varsel. I sidstnævnte kategori gælder ikke ret til ekstrakompensation.