Regler for sommerhusudlejning

Hvis du går og lejer med tanken om at udleje dit sommerhus, skal du være opmærksom på, at der er nogle regler for sommerhusudlejning. Det er vigtigt at følge de regler, for ellers kan det ende med et ordentligt skattesmæk. Nedenfor gennemgår vi kort nogle få regler for sommerhusudlejning. Hvis dit spørgsmål ikke besvaret i denne artikel, kan du få svaret her.

Så meget må du udleje dit sommerhus

Du kan maksimalt udleje dit sommerhus i 43 uger ud af årets 52 uger. I sommerhalvåret, der løber fra 1. april til 30. september, kan du udleje det lige så meget, som du vil. Hvis du ikke selv skal være der, kan du udleje sommerhuset i hele den periode.

Om vinteren skal du til gengæld være mere opmærksom. Fra d. 1. oktober til d. 31. marts må du nemlig kun udleje sommerhuset i 13 uger.

Husk at du også selv skal bruge sommerhuset. Hvis du kun bruger huset til udlejning, og ikke selv er der af og til, bliver det nemlig set som erhvervsmæssig udlejning, og så bliver det straks mere kompliceret.

Lejeindtægten er skattepligtig

Når du udlejer dit sommerhus gennem et bureau, skal du betale skat. Typisk tager bureauet sig af det, ligesom de gør med en stor del af de andre praktiske ved udlejningen. Normalvis får du bare den resterende sum penge ind på kontoen, så det kunne næsten ikke være nemmere.

Der er endda fradrag på indkomst ved sommerhusudlejning, så det kan være ret fordelagtigt at udleje sit sommerhus de uger, du ikke selv bruger det.

Du kan ikke udleje uendeligt mange sommerhuse

Som beskrevet tidligere skal du selv bruge sommerhuset, for at du kan udleje det uden en tilladelse fra erhvervsstyrelsen. Der er dog lidt mere til den regel. Du må nemlig også kun eje to sommerhuse, som du lejer ud. Ellers kræver det også en tilladelse.