Lifehack: hold den store fest derhjemme

En god havefest kan være en magisk begivenhed – og tilmed en, der sparer dig mange penge!

Flere og flere danskere vælger at holde store fester derhjemme, som når der f.eks. skal holdes konfirmation, bryllup eller fødselsdage. Fordelen er ikke bare, at man kan spare penge, da man ikke skal leje lokaler, men også at man får en fest under nogle helt andre og mere uformelle rammer.

Her kommer gode råd og idéer til dig, der vil holde festen derhjemme.

Få styr på rammerne

Da du holder festen i din egen have, har du med stor sandsynlighed mange af de ting, du skal bruge for at skabe fine rammer om festen. Har du nogle gode planter i større krukker, så ryk dem tættere på begivenhederne, så du får flot og naturlig dekoration. Måske du også har nogle større træer i haven, som kan skabe læ og tage lidt af solens varme? Alene med disse midler samt lidt flag, kan du skabe en rigtig hyggelig atmosfære.

Rammerne kræver naturligvis også, at du har styr på dit festtelt og de ting, der skal være derinde. Mange steder, der håndterer teltudlejning, kan hjælpe dig med service, borde og stole foruden selve teltet. Husk dog stadig flag, balloner og bordpynt.

Husk at solen ikke skinner hele dagen

Hvad end det skyldes dårligt vejr eller at aftenen sætter ind, vil dine gæster med garanti værdsætte, at der er lidt varme tæpper eller plaider, såfremt det bliver køligt.

Du kan tænde ild i et bålfad, hvis vejret og omgivelserne tillader det. Husk desuden, at det kan være en god idé at være i besiddelse af en varmeblæser, hvis det skulle blive køligt om aftenen og som festen render ud på natten.

Fordi du ikke har solens lys hele dagen, skal du naturligvis også tænke i lys foruden varme. Her kan både lyskæder i teltet samt fakler i haven skabe hygge og liv.

Gør mad og drikke tilgængeligt – for alle andre end fluerne!

Der behøver ikke komme folk med nye retter hele dagen, men sørg gerne for, at der er mulighed for at snacke mad hele dagen samt kølige drikkevarer klar. Fordi der kan være insekter og fluer udendørs, anbefaler vi, at du køber nogle net, der kan dække maden til, hvis du har anretninger stående fremme.