Hvad du skal vide, når du skal lave din egen hjemmeside

Skal du i gang med at lave din egen hjemmeside? Hvis du ejer en virksomhed, så er det oplagt, at du har en hjemmeside. Det er her dine kunder kan finde dig, og finde mere ud af din virksomhed. En hjemmeside er med andre ord dit online visitkort, og derfor skal du lave en hjemmeside, der reflekterer din virksomhed. Læs med i denne artikel, og find ud af, hvad du skal være opmærksom på, når du skal lave en hjemmeside.

Køb et domænenavn

Du skal købe et domænenavn som noget af det første. Det er det navn, som folk skal finde dig på. Det er f.eks. det navn, som folk skal skrive ind på Google eller en anden søgemaskine for at besøge din hjemmeside. Du kan undersøge hvilke domænenavne, der er tilgængelige og se hvad de koster. Du kan skrive dine idéer ned til domænenavne og se om de er tilgængelige. Hvis de er ledig, så skal du købe den. Ellers kan du risikere, at den når at blive solgt.

Vælg et godt CMS-system

Du skal vælge et CMS-system, der er nem for dig at operere rundt i. Det kan f.eks. være WordPress, der ikke er alt for kompliceret. Hvis du er programmør eller bare har teknisk snilde, så kan du også finde CMS-systemer, der er lidt mere avanceret. Her kan du dog komme ud for, at du skal bygge den helt op fra bunden. Hvis du har kompetencerne til det, så er det jo oplagt. Inde på WordPress kan du installere programmer, du kan bygge hjemmesiden med. Når du skal i gang med at bygge, så skal du huske at lave en mobilvenlig hjemmeside. Der er mange, der er mere på deres mobiler end på deres bærbar computer. Så det skal du søge for at tænke med ind i processen, når du skal lave en hjemmeside.

Find et webhotel

Du skal have et sted at placere din webside. Her skal du bruge et webhotel, som du kan hoste din hjemmeside. Du køber dig plads på webhotellet hos en ekstern udbyder og så kan din hjemmeside komme frem, når man søger på din virksomhed. Der findes mange webhoteller at vælge imellem, og prisen kan godt variere hos dem. Derfor skal du finde et webhotel, der matcher med dit budget og det som du kan betale for at få din hjemmeside hosted. Undersøg dine muligheder online, før du tager den første og bedste.